11 Nisan 2023 17:46

Yeniden Refah Partisi'nde "kadın erkek yan yana fotoğraf çekilemez" tartışması çıktı

Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda "kadın erkek yan yana fotoğraf çekilemez" tartışması çıktı.

Logo: Yeniden Refah Partisi

Paylaş

Yeniden Refah Partisi Aydın İl Başkanlığı'nda yapılan toplantıda "kadın-erkek yan yana fotoğraf çekilemez" tartışması çıktı. Aday listesinde 5'inci sırada yer alan Havva Türk'ün oturduğu yerin değişmesini istendi.

Zeybekhaber'den Cem Ulucan'ın haberine göre, İl Başkanı Osman Çağrı Çerçi başkanlığında milletvekili adayları ve il yönetim kurulu üyeleriyle toplantı düzenlendi. Toplantının basına açık kısmında milletvekili adaylarının bir arada olduğu fotoğraf çekimi sırasında bir partili, milletvekili aday listesinde 5'inci sırada yer alan Havva Türk'ün oturduğu yerin değişmesini istedi.

İkinci sıra adayı Bülent Ay'ın İstanbul'dan birlikte geldiği ve AR-GE ekibinden olduğu belirtilen partilinin bu isteği üzerine, Havva Türk yerini değiştirdi. Ancak aynı kişi bu kez de Havva Türk'ün sandalyesinin yaklaşık bir metre uzağa alınmasını istedi. İl Başkanı Osman Çağrı Çerçi, Türk'ün yerinde kalmasını istedi. İl başkanı Çerçi'ye sesini yükselten kişi, "Kadın ile erkek yan yana fotoğraf çekilemez. Biz İstanbul'da da böyle yapıyoruz. Biz neyi temsil ediyoruz? Bizim amacımız ne? İslamiyet’te böyle olmaz" dedi.

Tartışmanın büyümesi üzerine, İl Başkanı Çerçi, Bülent Ay'dan bu kişiyi dışarı çıkarmasını istedi. Ancak Bülent Ay da kadın ve erkeğin yan yana fotoğraf çekilemeyeceğini savundu.

Çerçi bunun üzerine tartışmayı başlatan kişiye "Sen bana İslamiyet dersi veremezsin. Ben o dersleri aldım. Burası başkanlık makamı ve burada kararları ben veririm. Şikâyetin varsa genel merkeze şikâyet et alsınlar beni görevden. Senin bu söylediklerine göre kadın milletvekili de olmamalı. Yarın çalışmalar başlayınca bir milyon insan görecek" diye konuştu.

Havva Türk'ün oturacağı yer belirlendikten sonra Çerçi'nin "Oldu mu şimdi? Kurtardık mı İslamiyet'i?" demesi üzerine kişi bu kez, "Sen şu an İslamiyet'e hakaret ediyorsun" diyerek il başkanının üzerine yürüdü.

Tartışma araya giren diğer partililerin müdahalesi ile son buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Perde arkası

SONRAKİ HABER

Gençler spora erişebildi mi de başarı gelsin?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa