12 Nisan 2023 15:45

Erdoğan: Neymiş, Selo'yu bırakacaklarmış, hale bak, ne günlere kaldık…

Açılış töreni adı altında düzenlenen seçim mitinginde konuşan AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, AİHM kararına rağmen cezaevinde tutulan Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması vaadine karşı çıktı.

Fotoğraf: Mustafa Kamacı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da "AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı'nın Açılış Töreni" adı altında düzenlenen seçim mitinginde konuştu.

Cumhurbaşkanlığı forsunun yer aldığı kürsüde konuşan Erdoğan, muhalefete çeşitli ithamlar yöneltip 14 Mayıs seçimleri için kendisine ve partisine oy verilmesini istedi.

Erdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) serbest bırakılmasına hükmettiği halde yaklaşık 7 yıldır cezaevinde tutulan HDP'nin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş'ın serbest bırakılması vaadine de karşı çıktı. Erdoğan, "Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu" da öne sürdü.

"NE GÜNLERE KALDIK…"

AKP Genel Başkanı, konuya dair şu sözleri sarf etti: "Seçimden sonra ne yapacaklarını da anlatıyorlar. Neymiş, Selo'yu bırakacaklarmış. Neymiş, terörist başını bırakacaklarmış. Neymiş, şu hukuk devletinde, ülkemizde ne kadar içeride hukuken tutuklu veya mahkum olanlar varsa, bunları da bay bay Kemal diyor ki bırakacağız. Yetmiyor, Diyanet İşleri Başkanlığını da kaldıracaklarmış. Hale bak ya, ne günlere kaldık ey gazi hünkar, eşek vezir olmuş, katır silahtar."

"HESAPLAŞMA" ÇARPITMASI

"FETÖ mensuplarına cezaevlerinden çıkma, kamuya geri dönme sözü verildiğini" iddia eden Erdoğan, "Yetmiyor, bir de ülkeden ve milletten hesap sorma tehdidinde bulunuyor" dedi. Oysa ki muhalefet temsilcileri "ülke ve milletten" değil, 21 yıllık AKP iktidarında işlenen suçların sorumlularından hesap sorulacağını dile getiriyor.

LGBTİ'LERİ HEDEF ALDI

LGBTİ'leri de nefret söylemiyle hedef alan Erdoğan, "Bir de çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın akımların mezesi yapmak için yanıp tutuşanlar var. Neydi bu? LGBT... AK Partinin de MHP'nin de diğer Cumhur İttifakının ortaklarının LGBT diye bir derdi yok. Ama şu anda, Millet İttifakı denilen bu zillet ittifakının böyle bir derdi var. Derdiniz yoksa açıklayın. Niye bugüne kadar açıklayamadınız? İP'i de Saadet'i de, nereye DEVA ise bilmiyorum... Bunlardan bir ses var mı? Yok. Bunlar ne millidir ne yerlidir. Erkek ve kız evlatlarımıza göz diken bu muhalefetin yanında bunlar saf tutmuş durumdadır" sözlerini sarf etti.

"BELEDİYELERİN ESERİ YOK" İDDİASINI SÜRDÜRDÜ

Erdoğan, CHP yönetimindeki büyükşehir belediyelerinin icraat yapmadığı iddiasını da sürdürdü: "Ana muhalefetin Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehir belediyelerinin başkanları onlarda değil mi? Bir eseriniz olsun be!" Söz konusu belediyelerin başkanları Erdoğan'ın bu söylemine yanıt vermiş, Ekrem İmamoğlu, "Bir gün beni davet et anlatayım. Sorun yok anlatırım ama bir gün bile yetmez hizmetlerimi anlatmaya" demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Almanya, Macron'un Çin politikasını tartışıyor

SONRAKİ HABER

Hatay'da 'Askıda Fide' kampanyası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa