16 Nisan 2023 13:04

İstifa etmeyen bakanların seçim çalışmaları tepki topluyor

İstifa etmeden AKP’den milletvekili adayı gösterilen bakanlar devlet imkanlarıyla seçim çalışması yürütüyor. Ordu'dan aday gösterilen Bakan Mahmut Özer'in bu çalışma yöntemine tepki geldi.

AKP adayı Mahmut Özer, Ordu Valiliğinde il eğitim değerlendirme toplantısına katıldı | Fotoğraf: AA

Paylaş

14 Mayıs’ta yapılacak milletvekili genel seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi AKP tüm devlet olanaklarını kullanmaktan geri durmuyor. AKP’den milletvekili adayı gösterilen ve görevlerinden istifa etmeyen bakanlar seçim çalışmaları yapıyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Ordu birinci sıradan aday gösterildi. Bakan Özer, sokaklarda makam araçlarıyla dolaşıyor, okulları ve diğer kurumları siyasi çalışma alanı olarak kullanıyor. Emek Partisi (EMEP) Ordu İl Başkanı Hikmet Poyraz, parti il binasında yaptıkları basın toplantısıyla Özer’in bu tutumuna tepki gösterdi.

Poyraz, "Milli Eğitim Bakanı istifa ederek bir aday olarak sokakta halkla buluşsa, okullarda, hastanelerde gezi yapsa hiçbir şey denemez. Makam gücünü kullanarak dolaşması kabul edilemez. Zaten makam gücünü kullanarak seçim çalışması yapanların halka bir hayrı olmaz. Kendisine ve özel çevresine hizmeti olur, o kadar" dedi.

Bakanların istifa etmeden aday olması ve makamlarını kullanmalarının tek adam yönetiminin bir sonucu olduğunu belirten Poyraz, “Tek adam yönetimine geçit vermeyeceğiz. Tek adam yönetiminin tehlikeli bir rejim olduğu bakanların istifa etmemelerinden de belli olmaktadır. Seçim, demokratik bir yarıştır. Eşit şartlarda halkla buluşma, halkın temsilini sağlama yarışıdır. İktidar da biliyor ki bu son çırpınışları. Ancak bu da çare olmayacak. Değil bir, üç bakanı da liste başı yapsalar gidicisiniz!” diye konuştu.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rus ordusunun Slovyansk şehrine düzenlediği saldırıda can kaybı 11'e yükseldi

SONRAKİ HABER

Antalya açıklarında batan gemi zamanla Akdeniz'i kirletecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa