16 Nisan 2023 14:26

Görgün'ün ailesi yargısız infaz şüphesiyle İHD'ye başvurdu

Mardin'de "PKK'li" denilerek öldürülen 8 çocuk babası Lokman Görgün'ün ailesi, yargısız infaz şüphesiyle İHD'ye başvurdu.

Lokman Görgün | Kaynak: MA

Paylaş

Mardin'de Ömeryan bölgesinde PKK’li Musa Kahraman ile öldrülen dayısı Lokman Görgün'ün ailesi "yargısız infaz" şüphesiyle İnsan Hakları Derneğine başvurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda her iki ismin PKK’li olduğunu öne sürerek, 2016 yılındaki bir çatışmada hayatını kaybeden 3 polisin failleri olduklarını iddia etti. Ancak öldürülen Lokman Görgün’ün 52 yaşında, 8 çocuk babası olduğu ve köyde hayvancılık ile geçimini sürdürdüğü belirtildi. Olayın başından bu yana köylüler ve öldürülen Kahraman ile Görgün'ün aileleri, 2 ismin infaz edilmesinden şüphe ediyor. Görgün'ün ailesi, yargısız infaz şüphesiyle İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesine başvuruda bulundu.

Aile yaptığı başvuruda, Görgün'ün motosikletli bir şekilde ilerlerken kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığını ifade etti. Başvuruda, "Şu ana kadar ne babamızın kırmızı motoru bize gösterildi, ne de bir delil" denildi. Görgün'ün bir telefon araması sonrası dışarıya çıktığı belirtilen başvuruda, olayın nasıl gerçekleştiği konusunda kimseden bilgi alamadıklarını kaydedildi. Aile, "Herhangi bir örgüte mensup değildi. Kendi halinde yaşayan 8 çocuk babası bir çiftçi, hayvancılıkla uğraşan biriydi. Jandarma tarafından yargısız bir şekilde açılan ateş sonucu öldürüldüğünü düşünüyoruz" denildi.

Aile başvuruda hukuki destek talebinde bulunurken, İHD konuya dair Mardin Cumhuriyet Başsavcılığına gerekli suç duyurusunun yapılacağını bildirdi. (Mardin/MA)

ÖNCEKİ HABER

Silahlı güçlerin çatıştığı Sudan’da neler oluyor?

SONRAKİ HABER

“Carmen Operası” yeniden AKM Sahnesi’nde sahnelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa