16 Nisan 2023 14:27

Hulusi Akar'dan "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına "Onun da zamanı gelecek" yanıtı

İstifa etmeden AKP'den Kayseri milletvekili adayı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, AKP'lilerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına "Onun da zamanı gelecek, bekleyin" yanıtını verdi.

Hulusi Akar | Fotoğraf: Sercan Küçükşahin/AA

Paylaş

Görevinden istifa etmeden AKP'den Kayseri milletvekili adayı olan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, kürsüde konuşma yaptığı sırada AKP'lilerden gelen "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına "Onun da zamanı gelecek, bekleyin" yanıtını verdi.

Akar, AKP'nin dün (15 Nisan) düzenlediği Kayseri aday tanıtım toplantısında konuştu. Adaylığı hakkında AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine "görev verdiğini" söyleyen Akar, şöyle devam etti:

"Hepinizin bildiği gibi dünyada birtakım sıkıntılar var. Güvenlik problemleri var. Etrafımızda birtakım olaylar oluyor. Çok değişik gelişmeler var ekonomik alanda, askeri alanda… Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti uluslararası ilişkilerde özne haline gelmiştir. Türkiye olmadan bölgemizde herhangi bir problemin çözülmesi mümkün değil. Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü, daha büyük olması lazım. Bunun için hepimizin daha çok çalışması lazım."

Akar, cümlesini tamamladığında salondaki AKP'liler "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganları attı. Akar, sloganlara "Gelecek gelecek, onun da zamanı gelecek.Bekleyin" yanıtını verdi ve "Teröristler iki gece aynı yerde yatamıyorlar" diyerek devam etti.

Akar'ın bu sözleri tepki çekti. Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Cemal Enginyurt, konuşmanın videosunu Twitter hesabından paylaşarak "Kimi vuracak? Kimi öldüreceksiniz? Kimi sıraya aldınız? Sizden korkan sizin gibi olsun" dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Karşıyaka deprem söyleşisi: Depreme dayanıklı konutlarda oturmak hakkımız

SONRAKİ HABER

İzmir'deki "Gavur Mahallesi" sergisine zarar verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa