Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı: İdari izin kapsamı genişletilsin, barınma sorunu çözülsün
Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdullah Demir eğitim için gerekli hazırlıkların yapılmadığını belirterek "İdari izin kapsamı genişletilsin, barınma sorunu çözülsün" dedi.
Fotoğraf: AA
Adıyaman'da okullar 24 Nisan tarihinde açılacak. 27 Mart itibarıyla beş ilçede eğitimin başladığı kentte depremin etkisinin daha yoğun olduğu merkez, Gölbaşı, Besni ve Tut’ta hâlâ eğitime başlanmadı. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu bölgelerde de eğitim için gerekli hazırlıkların yapıldığını öne sürerek 24 Nisan’ı eğitim başlangıç tarihi olarak açıkladı.
Eğitim için gerekli hazırlıkların yapılmadığına dikkat çeken Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdullah Demir ise Adıyaman Valiliğine “Bir mağduriyeti gidermek başkalarının mağduriyetine neden oluyorsa bu bir çözüm değil, çözümsüzlüktür” diye seslendi.
Bölgede eğitim ve öğretimin bir an önce başlamasını eğitim emekçilerinin de istediğini söyleyen Demir “Hem sosyal medya üzerinden, hem basın yoluyla hem de yetkililerle birebir yaptığımız görüşmelerde pratikte karşılaşacağımız sorunların neler olabileceği ve bunlara yönelik çözüm önerilerimizi ifade ettik. Ama Adıyaman Valiliğinin yayımladığı yazıya baktığımızda; hiçbir görüş dikkate alınmadan hazırlanmış” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğünün yazısına değinen Demir yazıya göre hem evi yıkılmış, ağır hasarlı ya da orta hasarlı olan hem de onay tarihi itibariyle 0-48 ay aralığı çocuğu bulunan kadın öğretmenlerin idari izinli sayılmasının şart koşulduğunu ifade ederek idari izin kapsamının evi yıkılmış, ağır veya orta hasar almış barınma imkanları olmayan eğitim çalışanlarını zorlayacak şekilde daraltıldığını, eğitim emekçilerinin huzursuz edildiğini dile getirdi.
Eğitim öğretim faaliyetlerinin başlatılması, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi ve eğitim emekçilerinin barınma ve diğer ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili olarak alınan kararlarda bütün bileşenlerin görüşleri doğrultusunda planlama yapılması gerektiğini söyleyen Demir, “Evi yıkılmış, ağır veya orta hasar görmüş, 0-72 ay arası çocuğu bulunan, engelli veya bakıma muhtaç çocuğu bulunan tüm kadın çalışanlar her durum ayrı ayrı değerlendirilerek idari izinli sayılmalıdır. Birinci dereceden yakını vefat etmiş olan tüm çalışanlar idari izinli sayılmalıdır” diyerek idari izin kapsamının genişletilmesi gerektiğini söyledi.
Eğitim emekçilerinin ve öğrencilerin barınma sorununa da dikkat çeken Demir, “Pansiyon ve çadır gibi yerler yerine bir ailenin çocukları ile beraber kalabileceği daha kalıcı; bir ailenin bütün ihtiyaçlarını karşılayabileceği (sağlık, kreş, oyun alanları vb.) ortamlar bir an önce hazırlanarak barınma sorunu çözülmelidir” dedi. (HABER MERKEZİ)