17 Nisan 2023 12:34

Yeşil Sol Parti Kocaeli adayı Şahbaz gençlerle birlikte: "Geleceğimizi beraber kuralım"

EMEP'in Yeşil Sol Parti listesinden Kocaeli milletvekili adayı İlhami Şahbaz, bir öğrenci evinde üniversiteli ve liseli gençlerle yemekte bir araya geldi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisinin (EMEP) Yeşil Sol Parti listesinden Kocaeli 3. sıra milletvekili adayı İlhami Şahbaz, bir öğrenci evinde üniversiteli ve liseli gençlerle yemekte bir araya geldi. Şahbaz gençlere “Gelin bu düzeni beraber değiştirelim, geleceğimizi siz gençlerle beraber kuralım” çağrısında bulundu.

Mutfağa girip salata hazırlayan Şahbaz, ardından gazete kağıtları üzerine kurulan yer sofrasında gençlere eşlik etti. Gençlerle sohbet eden Şahbaz, “Tek adam rejimini yıkmak önemli. Bunun halkın örgütlülüğü ile olacağına inanıyorum. Bu yüzden sizlere beraber olalım çağrısı yapıyorum” ifadelerini kullandı.

"BATAKLIĞI KURUTMAMIZ GEREKİYOR"

Sistem değişmedikçe yeni AKP'ler yeni Erdoğanlar riskinin süreceğini belirten Şahbaz, "Bizlerin bataklığı hep beraber kurutması gerekiyor. Seçilenin işini yapamadığında halkın onu görevden alma gücünün olması gerekir” dedi.

Seçim sonrasının da önemli olduğuna değinen Şahbaz, “Kazansak da kaybetsek de mücadeleyi sürdüreceğiz. Diktatörler kaybederse yok olurlar. Bunu tarihten çok iyi bilmekteyiz. Mücadeleyi halka indirgemeye ve kendimize düşen görevimizi yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Örgütlü mücadelenin önemini vurgulayan Şahbaz, "Tek başıma karanlık bir sokaktan geçsem korkarım ama üç arkadaşımla o sokaktan geçsem daha az korkarım. Yanımda 15 kişi olsa korkacağımı hiç sanmıyorum. Sadece AKP gitsin diye değil daha iyi bir gelecek için örgütlenerek yaşamamız, her alanında mücadeleyi örgütlememiz gerekiyor” dedi.

1 MAYIS VE 6 MAYIS ÇAĞRISI

İlhami Şahbaz’ın ardından konuşan bir Emek Gençliği üyesi de “Mayıs ayı bizim için önemli bir ay. Hem 1 Mayıs’ta taleplerimizde alanda olacağız hem de 6 Mayıs’ta Denizlerden devraldığımız bayrağı daha da yukarı taşıyacağız. Sonrasında da 14 Mayıs ve bir tercih yapacağız. Türkiye gençliği hayat pahalılığı, ekonomik kriz, niteliksiz eğitim sarmalında bir hayat yaşıyor. Bizi iki burjuva ittifakla seçeneksiz bırakmaya çalıştılar ama bunun karşısında Emek ve Özgürlük ittifakı var” dedi.

1 Mayıs'ta tek adam rejimine karşı bir meydan okuma olacağını bu nedenle alanlarda olacaklarını dile getiren genç, buluşmaya katılanları da 1 Mayıs ve 6 Mayıs'ta Emek Gençliği saflarına çağrıdı.

Deniz Gezmişlerin parasız, bilimsel, demokratik, anadilde eğitim için mücadele ettilerini, gençliğin ve işçi sınıfının birlikte mücadelesini örgütlediğini de anımsatan genç, "O zaman Demirel vardı bugün Erdoğan var. Onlar bizim için ileriye doğru atılımda birer paroladır. Bu sene de Denizleri 8 Mayıs’ta Alternaif Tiyatroda büyük bir etkinlik anacak, mücadelemizi daha büyüteceğiz” diye konuştu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ÇMO İstanbul Şube Başkanı Başkanı Beyaz: Kanal İstanbul bilirkişileri değiştirilmeli

SONRAKİ HABER

Sudan’da iki halk düşmanı grup çatışıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa