17 Nisan 2023 15:30

Erdoğan: Ekonomide sıkıntı varmış, yok, biz gayet iyi yolumuza devam ediyoruz

Tayyip Erdoğan, "Bize de tavsiyede bulundular, 'IMF'ten destek almadan bu işi yürütemeyeceksiniz' diye. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış. Yok. Biz gayet iyi yolumuza devam ettik ve ediyoruz" dedi.

Fotoğraf: İsa Terli/AA

Paylaş

İstanbul Finans Merkezi açılış töreninde konuşan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ekonomide sorun yaşanmadığını öne sürdü.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Babacan'ı kastederek "Kapalı kapıların ardında otelde oturup bunlarla IMF adına pazarlık yaptılar. Bize de tavsiyede bulundular, 'IMF'ten destek almadan bu işi yürütemeyeceksiniz' diye. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış. Yok. Biz gayet iyi yolumuza devam ettik ve ediyoruz" dedi.

Konuşmasında muhalefetin vaatlerini yerine getiremeyeceği öne süren Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"SANDIĞIN RENGİNDEN EN UFAK ŞÜPHE DUYMUYORUM"

"14 Mayıs'ta bir kez daha milli irade tecelli edecek, milletimiz Türkiye yüzyılını başlatacaktır. Sandığın renginden en ufak şüphe duymuyorum.  Muhalefetin Türkiye'yi yönetebilecek, ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek hiçbir vizyonu olmadığı ortaya çıkmıştır. Her şeyi bedava verme, Batılı tefecilerden 300 milyar dolar dilenme, IMF reçetelerine teslim olma gibi sayısız abuk sabuk vaadi konuşmaya değer bulmuyorum. 300 milyar dolar İngiltere'den getirecekmiş. Demek ki tefecilerle anlaştı, onlar ona sözler verdiler, o da burada aktarıyorlar. Böyle bir şeye inanıyor musunuz? Böyle bir safsata, yalan yolan, hile görmedim. SSK'yı batıran bu değil mi?"

"DAVOS'TAYIZ, IMF BAŞKANI İLE GÖRÜŞME YAPIYORUZ, DEDİM Kİ…"

"Şu malum yedili masanın etrafında olanlar var ya. Onlardan bir tanesi de, ismini vermeyeceğim anlarsınız zaten. Davos'tayız. IMF'in Başkanı ile görüşme yapıyoruz. Kendisine dediim ki 'İkide bir adamları gönderiyorsunuz, bunlar Türkiye'yi idare etmek adına konuşuyorlar. Taksitlerinizi alıyorsunuz. Ama Türkiye'yi idare edemezsiniz, bu bana aittir. Ona siz asla müdahale edemezsiniz' dedim. 23,5 milyar dolar IMF'e borcumuz var o zaman... 2023. Ve 2013'e kadar biz ödemelerimizi yaptık, bitirdik ve bizim 2023'ten itibaren IMF ile ilişkimiz kalmadı. Daha sonra ne oldu? Şu anda CHP'nin sözcüsü olan zat ve bir de ortağı olan, bir ara Hazine'nin başında olan zat, birlikte bunlar ne yaptılar? Kapalı kapıların ardında otelde oturup bunlarla IMF adına pazarlık yaptılar. Bize de tavsiyede bulundular. 'IMF'ten destek almadan bu işi yürütemeyeceksiniz' diye. Niye? Ekonomide sıkıntı varmış, yok, biz gayet iyi yolumuza devam ettik ve ediyoruz.  Ama bunların işi gücü o olduğu için. O zaman bizim Merkez Bankamızın da döviz rezervi 27,5 milyar dolardı."

"HABERSİZ ADIM ATMAYACAKMIŞ, BU NASIL KAFA?"

Erdoğan daha sonra Fikirtepe'de kentsel dönüşüm projesi töreninde konuştu. Erdoğan, Fikirtepe'deki projeye ilişkin, "Fikirtepe'de yaşanan değişim 21 yıllık iktidarımızı en yalın haliyle göstermeye yeterlidir. İstanbul'un en sorunlu bölgesini aldık en prestijli yeri haline getirdik. İşte Türkiye'yi de 21 yıl önce Fikirtepe'nin eski hali gibi aldık. 94 yılında İstanbul'u nasıl aldık hatırlayın. Çöp, çukur, çamur... Sonra buraları biz temizlemedik mi? Su var mıydı su?" dedi.

Erdoğan, "Bayramın ilk günü kentsel dönüşüme ivme katacak yeni bir müjdeyi inşallah milletimizle paylaşacağız" dedi.

Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve Millet İttifakını hedef alan Erdoğan, "7 Cumhurbaşkanı yardımcısından habersiz adım atmayacakmış. Böyle devlet yönetimi olur mu, bu nasıl bir kafa? Frankeştayn koalisyonu ne yapacakmış, 85 milyonluk Türkiye'yi yönetecekmiş. 7 kişi birbirini idare edemeyenler 85 milyonu nasıl idare edecek." diye konuştu.

"DEPREM, HAZIRLIKLARIMIZIN BİTMESİNİ BEKLEMİYOR"

Erdoğan, "Deprem, bizim hazırlıklarımızın bitmesini beklemiyor. Önümüzdeki yılın temmuz ayına kadar konutların hepsi sahiplerine teslim edilmiş olacak" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Büyük Menderes Deltası'nda kaçak açılan su kanalı kapatılıyor

SONRAKİ HABER

Amazon şirketinin Sevilya'daki çalışanları greve gitti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa