18 Nisan 2023 13:58

Manisalı esnaf : Soğan 30 lira olduysa ülke bitmiştir

CHP’li vekilin ziyaret ettiği Kulalı kasap, "Soğan 30 lira olduysa ülke bitmiştir. Böyle bir fiyat olmaz. Ne yapıp ne edip üreteceğiz" dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, seçim çalışmaları kapsamında Manisa’nın Kula ilçesinde esnafla bir araya geldi.

CHP’li vekilin ziyaret ettiği Kulalı kasap, kırmızı ete gelen fahiş zamların beyaz ete olan talebi arttırdığını söyleyerek “Kırmızı et 320 lira olmuş. Vatandaş daha ucuz olduğu için tavuk etine yöneliyor. Ama tavuğa da her gün zam geliyor. Bugün kemiksiz ete 20 lira inciğe 10 lira daha zam geldi. Zamları azar azar yansıtıyoruz. Para kazanmayı zaten düşünmüyoruz. Günü kurtaralım yeter. Bizim için önemli olan tarım ve hayvancılık. Hollanda’nın Konya kadar toprağı var. Her yıl 250 milyar dolar tarım ve hayvancılık ihracatı yapıyor. Bizde 81 tane Konya var. Bizim milli gelirimiz kişi başına 1 milyon dolar olmalı. Soğanın 30 lira olduğunu gördüm ya benim için bitmiştir. Başka bir şeyle kıyaslamam ben. Soğan 30 lira olduysa ülke bitmiştir. Böyle bir fiyat olmaz. Ne yapıp ne edip üreteceğiz” diye konuştu.

“BUGÜN ALDIĞIM YARIN ZAMLANIYOR”

Bir başka kasap ise CHP’li Başevirgen’e vatandaşların artık et alamadığını söyleyerek “Kıyma 300 lira ama 280 liraya veriyorum. Bonfile 500 lira. Onu da alan kesim belli. Her gün zam geliyor. Bugün aldığım yarın zamlanıyor. Bütün dolaplar çalışıyor. Geçen ay 7 bin lira elektrik faturası geldi. Yazın bu rakam ikiye katlanacak. Pandemide daha iyiydi böyle bir fiyat artışı olmadı. Devlet esnafı korumuyor” dedi.

“ÜÇ YIL ÖNCE UNUN ÇUVALI 90 LİRAYDI ŞİMDİ 500 LİRA”

Manisa’nın Kula ilçesinde bir ekmek fırınını ziyaret eden Başevirgen’e fırıncı yaşadıkları zorlukları şöyle anlattı: “Unun fiyatı çok arttı, 500 lira oldu. Üç yıl önce çuvalı 90 liraydı. Son 2 yılda 400-450 lira arttı. Günde 2 sefer zam geldiği oldu. Meşe odunu da çok pahalı. Son 2 yıl içinde odun fiyatları 3’e katladı. Geçen sene 30 kuruşa odun alıyorduk, şu an 2,5 liraya alamıyoruz. Eğer oduncuların eline kalırsak 3 lira. Köyden gelenler 2,5 lira. Ekşi maya ekmeği 16 lira. Geçen yıl 12 liraya satıyorduk. Tezgahta sattığımızdan para kazanıyoruz çünkü bakkallara toptan veriyoruz. Ama eski kârlar yok. Babadan kalan bir iş devraldık, çalışmasak olmaz, çalışsak zaten para kazanamıyoruz. İşçi çalıştırmıyoruz artık, eşimle birlikte çalışıyoruz. Pandemide bile bu kadar sıkışmamıştık.” (EKONOMİ SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Garo Paylan'dan iki dönem kuralı açıklaması: Belki pozitif ayrımcılık uygulanabilirdi

SONRAKİ HABER

Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu’nun seçim kampanyası için bağış yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa