18 Nisan 2023 16:58

Kılıçdaroğlu'dan Erdoğan'a yanıt: "Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz"

Ankara Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği temel atma töreninde konuşan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a "Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz" yanıtını verdi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ev sahipliğinde temel atma ve proje tanıtım törenine katıldı.

Törende konuşma yapan Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın  "Bay Kemal İngiltere'den 300 milyar dolar getiriyormuş. Ya sana kim güvenir de böyle bir parayı verir. Açık açık da söylüyor. Demek ki, bunlar tefeciliğe soyundu. Başka izahı yok" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz" diye konuştu.

Akşener ise yaptığı konuşmada, "Dün akşam tesadüfen Muhammed Yakut diye bir arkadaşın ortaya koyduğu iddiaların olduğu bir video izledim. Muhtemelen bir çoğunuz izlediniz. Daha evvel de Sedat Peker’in videolarını izledik. Bu iddiaların binde biri doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar" dedi.

"KİRACILARIN ÇIĞLIKLARI POLİTİKANIN YANLIŞLIĞINI GÖSTERİYOR"

“Emek harcamadan bir şey olmaz, beraber çalışacağız. En büyük arzum her evde huzurun ve bereketin olmasıdır. İnsanlar huzurluysa, evlerinde rahat otururlarsa siyaset kurumu görevini yerine getirmiş demektir. Bugün kira fiyatlarındaki olağanüstü artış, kiracıların hemen hemen her gün medyada çığlıklarını duymak aslında izlenen politikanın ne kadar yanlış olduğunu gösteriyor.

"DEPREMZEDELERDEN BİR KURUŞ ALMAYACAĞIZ"

Buradan bütün Türkiye’ye söz veriyoruz, konut sorununu çözeceğiz. Ama önce deprem bölgesinde konutları, iş yerleri yıkılan vatandaşlarımızın… Konutunu yapacağız, ahırını, iş yerine yapacağız, bir kuruş almayacağız. O vatandaşla oturup helalleşeceğiz.

Bunu söylediğim zaman zaman parayı nereden bulacaksınız diye laflar geliyor. Hiç meraklanmayın, bu kardeşiniz 27,5 yılını Maliye Bakanlığı’na harcadı. Bütçe nasıl yapılır, paralar nasıl toplanır, israf nasıl engellenir bunları biliyorum.

'TEFECİ' YANITI

ABD’ye, İngiltere’ye gitmiştim. Teknoloji konusundaki atılımı Türkiye’mize nasıl getiririz onun da çabasını harcamıştım. Londra’da Türkiye’ye yatırım yapacak çevrelerle görüştüm. Onlardan 300 milyar dolarlık yatırım sözü de aldım. Erdoğan kalkmış konuşuyor, nasıl alacak diye. 300 milyar dolar tefecilerin parası değil, temiz para, helal para. Yatırım için gelecek. Alışmışlar tefecilere para vermeye, sanıyorlar biz tefecilerin peşinde koşuyoruz."

AKŞENER: YAKUT VE PEKER VİDEOLARININ BİNDE BİRİ DOĞRUYSA SOKAKTA GEZEMEZ BU ARKADAŞLAR

İyi Parti lideri Meral Akşenere ise şu ifadeleri kullandı:

"Dün akşam tesadüfen Muhammed Yakut diye bir arkadaşın ortaya koyduğu iddiaların olduğu bir video izledim. Muhtemelen bir çoğunuz izlediniz. Daha evvel de Sedat Peker’in videolarını izledik. Bu iddiaların binde biri doğruysa sokakta gezemez bu arkadaşlar. Hayatımda ilk defa duydum Pırlanta Konutları, sitesi… Şehrazat Sitesi… Bu ülke ne olmuş? Bu ülkeyi yönetenler ne olmuş? Ne olmuş biliyor musunuz? Hz. Adem kıssasına göre harama el uzattığın dakikada edep yerlerin açılır. Edep yerlerinin açıldığı andan itibaren edep duygun, haya duygun, utanma duygun, hicap duygun kaybolur ve senin için hiçbir şeyin önemi kalmaz. O videodan ve daha önceki videolardan gördüm ki haramın dibine gidilmiş. Eğer doğruysa sokakta gezemeyecek insanlar, döndürüp bize iftira atıyorsa, Sayın Kılıçdaroğlu’na iftira atıyorsa, Meral Akşener’e iftira atıyorsa, Mansur Yavaş’a iftira atıyorsa batsın bu dünya. Bunları yapanlar sokakta gezemeyecekse ve hiç utanmadan sırıta sırıta geziyorsa evet 14 Mayıs’ta her birimize düşen şey şu: Eğer milli gelirimizin çalınmasını istemiyorsanız, gençler nefes almak istiyorsa, bu hırsızlardan hesap sorulmak isteniyorsa; bu arsızlarda, edepsizlerden, hayasızlardan hesap sorulması isteniyorsa 14 Mayıs’ta herkes sandığa gidecek. Herkes yanında bir kişi getirecek, Sayın Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı seçeceğiz inşallah." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'ndan Nebati yorumu: Erdoğan buna kim, niye yatırım sözü versin?

SONRAKİ HABER

Sendikasızlaştırıp perişan ettiler, hakkını isteyeni işten attılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa