19 Nisan 2023 11:38

İBB’nin Üsküdar'da kaçak kafeleri yıkımı sırasında zabıtaya silah çekildi

İBB’nin imara aykırı olduğu için yıkım kararı verdiği Üsküdar Salacak Sahili’ndeki kaçak kafelerin yıkımı için gelen belediye ekiplerinin çalışması silah çeken bir kişi tarafından engellendi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) yıkım kararı aldığı Üsküdar Salacak Sahili’ndeki kafeler için aldığı yıkım kararı için sabah saatlerinde belediye ekipleri çalışma başlattı. Zabıta ekipleri, yıkım kararı alınan kafe ve restoranların çevresine bariyer yerleştirdi. Ekipler büfe ve kafe sahiplerinin tepkisiyle karşılaştı.  Belediye ekipleri, bir büfenin sökümü için çalışmalarına başlarken silahlı bir kişi de büfenin üstüne çıktı. Belindeki silahı çıkaran bu kişi, çalışanların aşağı inmesini istedi.

Görüntüleri paylaşan Murat Ongun, "Kim bu silahlı kişi? Üsküdar’daki kaçak kafelerde neler oluyor?" diyerek tepki gösterdi.

SİLAH ÇEKEN ŞAHIS GÖZALTINA ALINDI

Üsküdar İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı. Büfe sahibinin yakını olduğu belirtilen T.S. gözaltına alındı. Şüphelinin kullandığı tabancanın ise kuru sıkı olduğu kaydedildi.

YIKIM GERÇEKLEŞTİ

Yaşanan genilim sonrası İBB ekipleri kafe ve restoranların tahliyesine başladı. İşyerindeki eşyalar ekipler tarafından elden ele dışarı çıkarıldı. İBB ekipleri içeride tahliye işlemine devam ederken Üsküdar Belediyesi'ne ait iş makineleri yıkım çalışmalarına başladı. Kısa sürede kafe ve restoranların yıkımı tamamlandı. Yıkım alanına gelen İBB Genel Sekreter Yardımcısı Murat Yazıcı, "Bugün itibariyle tablo nedenini bilmediğimiz bir şekilde olması gerektiği hale dönüştü. Bugün kaymakamlığa bir kere daha yazdığımız geçen hafta iki kez yazdığımız minvaldeki yazının aynısını yazdık. Emniyet güçleri dün olduğu gibi karşımızda değil yanımızda bulundu ve yıkım işlemini arkada gördüğünüz üzere gerçekleştiriyoruz." dedi.

İMAMOĞLU: MİLLETİN MALINI MİLLETE KAZANDIRDIK

Yıkım sonrası sosyal medya hesabından paylaşım yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu şunları söyledi; "Üsküdar Kuşkonmaz Camii yanındaki kaçak kafelerle mücadelemizde başarılı olduk. Tüm koruma çabalarına rağmen, milletin malını tekrar millete kazandırdık. Üsküdar’a hayırlı olsun."

YIKIM DAHA ÖNCE DE POLİSLER TARAFINDAN ENGELLENMİŞTİ

İBB yıkımı gerçekleştirmek için 10 Nisan 2023 tarihinde kafeye gitmiş, yıkım işlemini gerçekleştirmek isteyen İBB ekipleri polisler tarafından engellenmişti. Geçen hafta başından bu yana Üsküdar Kaymakamlığının emriyle görevlendirilen polisleri karşısında bulan İBB ekipleri, yıkım işlemini gerçekleştiremamişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sevda Karaca, Feray Şahin’in ailesiyle görüştü: "Tüm kız kardeşlerimizin hesabını soracağız"

SONRAKİ HABER

Suriye’de "demokratik ve barışçıl çözüm" için deklarasyon

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa