19 Nisan 2023 11:39

Çorum’da 1 Mayıs ortak kutlanacak

Çorum’da DİSK, KESK ve Türk- İş öncülüğünde oluşturulan 7 kişilik tertip komitesi, 1 Mayıs mitingi için resmi başvurunun 18 Nisan itibari ile Çorum Valiliği’ne yapıldığı duyurdu.

Fotoğraf: Çorum 1 Mayıs tertip komitesi

Paylaş

DİSK'in çağrısı ile bir araya gelen sendikalar, Çorum’da 1 Mayıs’ın amacına uygun kitlesel ve coşkulu bir biçimde kutlanabilmesi için hazırlıklara başladı.

DİSK, KESK ve Türk- İş öncülüğünde oluşturulan 7 kişilik tertip komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Her sene olduğu gibi bu sene de, emeğin taleplerini, demokrasiye, barışa ve özgürlüğe olan özlemimizi 1 Mayıs meydanlarında haykırmak istiyoruz” denildi.

Açıklamada, DİSK, KESK ve Türk- İş öncülüğünde oluşturulan 7 kişilik tertip komitesi tarafından 1 Mayıs mitingi için resmi başvurunun 18 Nisan itibari ile Çorum Valiliği’ne yapıldığı belirtildi.

Konuya ilişkin açıklamada şöyle denildi: “Sendika, parti ve sivil toplum örgütleri ile hafta sonu yapılan toplantı ile miting programı kararlaştırılmış olup, 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Günü’nü coşku içinde kutlamak için çalışmalara başlanıldı. İğneden ipliğe her geçen gün yapılan zamlar nedeniyle sürekli ve hızla bir şekilde yoksullaşıyoruz. Asgari ücrete ve kamu emekçilerinin maaşlarına yapılan zamlar yılın daha ilk 3 ayı geçmeden eridi gitti. Çalışanların enflasyon altında ezdirilmemeleri vaadi birer hayal olmaktan öteye gidemedi. Kendi lüks yaşamlarından ödün vermeyenler artık yoksul emekçilere sabır vaat etmekten öte bir şey yapmamaktadırlar.”

“İNSANCA YAŞAMAK İSTİYORUZ”

Açıklama şöyle devam etti: “Bizler artık yeter, geçinemiyoruz diyoruz. Bizler insanca yaşamak istiyoruz. Her zaman olduğu gibi birlikte olursak, taleplerimizin arkasında birlikte mücadele edersek kazanacağımızı biliyoruz. Bu ülkenin tüm değerlerini ve güzelliklerini üretenler, emeğiyle bu ülkeyi var edenlere bir kez daha sesleniyoruz. Birlikte üretiyoruz, birleşe birleşe kazanacağız. Ekmeğimizi patronların insafına, kentlerimizi, doğamızı rantçıların yağmasına, haklarımızı tek kişinin keyfine bırakan bu düzeni değiştirmek için 1 Mayıs’a! DİSK, KESK, Türk- İş olarak; İnsanca yaşamak, insanca çalışmak için, güvenceli bir iş, güvenli gelecek için, haklarımız için , ‘Yurdumun mutlu günleri’ için tüm Çorum halkını 1 Mayıs günü saat 12.00’da Pir Baba Parkı toplanarak Saat Kulesi Meydanında saat 13.00’da yapılacak mitinge çağırıyoruz.”(Çorum/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suriye’de "demokratik ve barışçıl çözüm" için deklarasyon

SONRAKİ HABER

Bayram öncesi otogarda otobüsler boş kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa