23 Nisan 2023 13:12

Rusya’dan Almanya’nın diplomat yaptırımına misilleme

Almanya, Rus diplomatların sınır dışı edilmesi kararı aldı. Rusya da hem Alman diplomatların sınır dışı edilmesine hem de Alman diplomatik misyonlarının çalışan sayısını kısıtlamaya karar verdi.

Kremlin | Fotoğraf: Larry Koester/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Almanya, ülkedeki Rus diplomatların sınır dışı edilmesi kararını aldı. Söz konusu karara Rusya Dışişleri Bakanlığından tepki geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Alman makamları, Almanya'daki Rus diplomatik misyon çalışanlarının bir kez daha toplu olarak sınır dışı edilmesine karar vermiştir. Diplomatik boyutu da dahil olmak üzere Rus-Alman ilişkilerinin tamamını meydan okurcasına tahrip etmeye devam eden Berlin'in bu eylemlerini şiddetle kınıyoruz” denildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, “Berlin'in düşmanca eylemlerine bir tepki olarak Rus tarafı, Alman diplomatların Rusya'dan sınır dışı edilmesinin yanı sıra ülkemizdeki Alman diplomatik misyonlarının azami çalışan sayısını önemli ölçüde sınırlamaya karar verdi ve bu karar 5 Nisan 2023 tarihinde Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndaki görüşme sırasında Federal Almanya Cumhuriyeti'nin Rusya Büyükelçisi G. von Geyr'e resmi olarak bildirildi” bilgisini paylaştı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Tanrıkulu: Çocukların açlıktan ölmediği, şiddet görmediği bir ülke için umutluyuz

SONRAKİ HABER

TTKD Bilim Danışmanı Dr. Kesici: Boksit yüklü geminin çıkarılmama maliyeti, çıkarılmasından ağır olur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa