24 Nisan 2023 13:43

SES Eskişehir: Kızılay’ın şeffaf, denetlenebilir kurum olması için yeniden yapılandırılmalı

SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz Kızılay'ın şeffaf, denetlenebilir kurum olması için yeniden yapılandırılması gerektiğini belirterek “Hastaneler kendine ait kan bankaları kurmalı” dedi

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

SES Eskişehir Şubesi Eş Başkanı Umut Özge Yılmaz, Kızılay'ın kan ve çadır satışlarıyla gündeme gelmesi üzerine açıklamalarda bulundu.

İktidarın 21 yıldır ülkeyi adeta saltanata ve hanedanlığa dönüştürdüğünü ifade eden Yılmaz “Hayatın her alanında oluşturduğu güvensizlik, rant ve talan politikaları artık her türlü ahlaki ve toplumsal değeri ayaklar altına almaktan çekinmeyecek kadar pervasızlaşmıştır" dedi.

“KIZILAY YENİDEN YAPILANDIRILMALI”

İktidarır dayanışma yerine yardım ve biat düzenini oluşturduğunu söyleyen Yılmaz şu ifadeleri kullandı; “Referans aldığı; ‘Bir elin verdiğini, diğer el görmesin’, ‘bir hırka, bir lokma’ öğretisinin tam tersine daha çok bağımlı kılma ve daha çok rant elde etmeyi hayat felsefesi haline getirmiştir."

Hastanelerde ihtiyaç olan kan stoğunun devamı için vatandaşları kan bağışı yapmaya davet eden Yılmaz; "Hastanelerin kendilerine ait kan bankalarının yeniden oluşturulması, Kızılay kurumunun şeffaf, bağımsız ve denetlenebilir bir kurum olabilmesi için yeniden yapılanmaya gidilmesi, sorumluluğu olan kişiler hakkında soruşturmanın başlatılması ve sorumluluk gereği istafa etmeleri gerekmektedir.

Tüm olumsuzluklara rağmen kan bağışı sürekli olmak durumundadır.  Bu nedenle bir yandan eleştirilerimizi yapıp şeffaf ve toplum yararına faaliyet yürütecek bir Kızılay’ı yaratmaya çalışırken diğer yandan yaşamak ve yaşatmak çabamızı dayanışma ile büyüteceğiz” dedi.

KAN BAĞIŞI YAPMAYA DAVET

Toplumsal sağlığı ve insan yaşamını önceleyen ilkesel duruşlarından vazgeçmeyeceklerini vurgulayan Yılmaz şunları söyledi; “Unutmayalım ki kan bağışı bir başkası için yaşama yeniden tutunma mutluluğunun  önemli dayanışmasıdır. Kan bağışının hayat kurtardığı bilinciyle; üyelerimiz başta olmak üzere halkımızı kan bağışı yapmaktan imtina etmemeye çağırıyoruz." (Eskişehir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dermirtaş: Erdoğan, Bahçeli, Destici ve benzerlerine Türkiye’nin geleceğinde yer yok artık

SONRAKİ HABER

Almanya’da kamu iş kolunda anlaşma sağlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa