24 Nisan 2023 15:40

Yeşil Sol Parti, Bursa Kestel ilçesinde seçim bürosunu açtı: Bursa halkı tok değil

Yeşil Sol Parti, Bursa Kestel ilçesinde seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Yeşil Sol Parti, Bursa’nın Kestel ilçesinde seçim irtibat bürosunu açtı. Açılışa Emek Partisi, HDP ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Emek Partisi (EMEP) Kestel İlçe Başkanı Ali Dağ, “Kadınlar, gençler, iş, ekmek, adalet isteyenler için geliyoruz. Özgürlük, barış ve kardeşlik için geliyoruz. Birlikte kazanacağız. Biz kazanacağız, halklar kazanacağız. Değiştireceğiz bu diktatörleri. Haramilerin saltanatını yıkıp işçilerin emekçilerin iktidarını kurmak için geleceğiz. Birlikte kazanacağız” dedi.

"BURSA HALKI TOK DEĞİL"

HDP Batman Milletvekili ve Bursa adayı Necdet İpekyüz ise şunları söyledi: "Çok zor bir süreçten geçiyoruz. Sizler ateşin düştüğü yeri çok iyi biliyorsunuz. Gün dayanışma günüdür. Tekçi anlayış tek inanç, tek söz, tek dil diye bir şey tutturmuşlar. Türkiye inancıyla zengin, Alevisiyle Sünnisiyle, Türküyle Kürdüyle, Çerkeziyle Lazıyla biz bir rengiz ve bu renk Yeşil Sol'dadır. Cumhur İttifakı’nın kimlerle kirli işler yaptığını unutmayalım arkadaşlar. O kadar çaresizler ki her şeyi kullanmaya çalışıyorlar. Ama şunu bilsinler onlara onurlu halkımız cevap verecektir. Yolumuz üçüncü yol. Bursa’da bir yığın problem var ama bir bakan gelmiş burada utanmadan TOGG arabasını yıkıyor. Bursa halkı tok değil tok, o hikayeden vazgeçsinler. Biz buradan AKP ve MHP’nin milletvekili çıkarmasını düşürmesini istiyorsak, biz kayyumlara son verilmesini istiyorsak, başta Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Sebahat Tuncel ve tüm yoldaşlarımızın özgürce çıkmasını istiyorsak, başı dik gezmek istiyorsak, 14 Mayıs günü onlara diyeceğiz ki biz hesap soruyoruz, buradayız.” (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Baharatların üretimi ne kadar sağlıklı? | Karabibere talaş, kırmızıbibere kiremit tozu

SONRAKİ HABER

Fransa’da fırtınalı eylemlerin ardından ne kaldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa