Yeşil Sol Parti'nin Antep Cumhuriyet mahallesinde seçim bürosu açıldı: 14 Mayıs’ta hep birlikte hesap soracağız

Yeşil Sol Parti, Gaziantep Cumhuriyet mahallesinde EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve milletvekili adaylarının katılımıyla seçim bürosu açılışı gerçekleştirildi

27 Nisan 2023 22:23
Paylaş

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz ve Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adaylarının katılımıyla Antep’te seçim bürosu açılışı gerçekleşti.

Cumhuriyet mahallesindeki seçim bürosu açılışına Gaziantep milletvekili adayları ve EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz’in yanı sıra; HDP Milletvekili Mahmut Toğrul, EMEP, Yeşil Sol Parti, HDP ile TİP il ve ilçe yöneticileri de katıldı.

“ADALET VE ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNİ HEP BİRLİKTE YÜKSELTECEĞİZ”

Açılışta ilk söz alan Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz depremde hayatını kaybedenleri anarak sözlerine başladı. Akdeniz, “Deprem bölgesiyle dayanışmamıza devam ediyoruz. Deprem suçlarının hesabını da 14 Mayıs’ta hep birlikte soracağız” dedi.

Akdeniz, “Emek ve Özgürlük İttifakı bugün Mersin’deydi, orada Akkuyu Nükleer Termik Santral’e karşı direniş vardı. Direndiler gözaltına alındılar. TİP merkez komitesi ve diğer hocalarımız gözaltına alındı; yüreğimiz onlarla. Emek ve Özgürlük İttifakı Amed’te, Kürt gazetecileri tutukladılar; onları savunan avukatları da gözaltına aldılar. İkinci dalga bir operasyon yaptılar. Gazeteciyi seçim haberleri yapmasın diye tutukluyorlar. Buradan ‘muhalefetim’ diyen herkese sesleniyorum; seçim ve sandık güvenliği diyorsanız önce özgür basına sahip çıkacaksınız. Amasız ve fakatsız Kürt gazetecilere sahip çıkacaksın; adalet ve özgülük mücadelesini hep birlikte yükseltirsek seçimin de sandığın güvenliği de o zaman olur” diye konuştu.

Yeşil Sol Parti büro açılışı

“İŞ, EKMEK, ÖZGÜRLÜK, ADALET İÇİN GELİYORUZ”

Seçim döneminde çok il gezdiklerini söyleyen Akdeniz, “Ancak Antep kadar bu kadar çalışan, üreten, alınteri döktüğü halde bu kadar yoksulluğa mahkum edilmiş bir işçi sınıfı, emekçi toplumu görmedim. Bu kent buna yakışmıyor. Bu insanlarımızı üç kuruşa çalıştırıp zengin adacıklarında, villalarında sefa süren bir avuç sermayedarın da bu kadar zenginleştiğini görmedim. Biz bu düzeni değiştirmeye geliyoruz. İş, ekmek, özgürlük, adalet için geliyoruz” dedi.

“BU YOLU 14 MAYIS ZAFERİYLE SONUÇLANDIRACAĞIZ”

Yaklaşan 1 Mayıs’a çağrı yapan Akdeniz, “Milyonlar meydana döküleceğiz, patronlar düzeninin karşısına çıkacağız. Bu yolu 14 mayıs zaferiyle sonuçlandıracağız. Mutlaka kazanacağız, hep birlikte kazanacağız” diye konuştu.

CHP üyelerine de seslenen Akdeniz, “Aleviyim dediği için siyasi linç operasyona maruz kalan Kılıçdaroğlu’nu görünce biz de inadına aleviyiz, diyoruz. Kürtlerin haklarını savunduğu için siyaset yapan milletvekilleri, parti başkanları olduğu halde Demirtaş ve arkadaşları gibi biz de inadına kürdüz, diyoruz. İşçiden, emekçiden, ezilenden yanayız. Üzerimize düşeni yaptık. Tarihsel sorumluluğumuzu yerine getirdik. Tek adam sistemi yenilsin diye bu ceberrut düzenden kurtulalım diye cumhurbaşkanı adayı çıkarmadık. Var mı ötesi? Tek adamı birlikte göndereceğiz, ama Cumhuriyet Halk Partisi üyelerine de sesleniyorum; biz bu fedarkalığı yaparken sizler de şunu düşünceksiniz, biz yoksulun, emekçilerin sofrasındayız, herkesin adaylarına bakacaksınız ve patron adaylarına oy vermeyeceksiniz. Çok değerli CHP’li vekillerimizi tenzi ediyorum. Ankara, Suruç katlimanı, Antep’te düğün katliamını yaşadık. Bu katliamlarla yüzleşmeyenlerle ‘ben kara kutuyum’ diyenlere bu listelerde oy verirseniz yazık olur, bunu yapmayın. O yüzden diyoruz ki bir oy tek adamın gitmesi için hep birlikte kullanacağız ama diğer oyumuzu Yeşil Sol’a vereceğiz, onun adaylarına vereceğiz” dedi.

“ALACAKLARIMIZ BİRİKTİ”

Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca ise, seçime 17 gün kaldığını söyleyerek, “Bu ülkede 21 yıldır yaşadığımız her umutsuz, yorgun, mutsuz günün hesabını sormaya 17 gün kaldı. Genç arkadaşlarımızı daha hayatının baharında bu kadar mutsuz ettiği bu düzenden alacaklıyız. Alacaklarımız birikti. Gençlerin umdunu alacaklıyız, kadınların sokakta rahatça dolaşma özgürlüğüne alacaklıyız, özgürlüğe, dilimizi konuşmaya alacaklıyız, geçlerin umutla geleceğe bakmasına alacaklıyız. Bu ülkenin çocuklarının güvenle, sağlıkla, büyüme hakkına alacaklıyız. Bunların hepsini hep birlikte almamıza 17 gün kaldı” diye konuştu.

“O SANDIKLAR HALKIN UMUDUNUN GARANTİSİ OLACAK”

Mücadelenin seçimle bitmediğini vurgulayan Karaca, “Seçim startının verildiği ilk günden bugüne seçim büroları açarken konuştuk, ev toplantılarında, işçi duraklarında, kadınlarla sokaklarda, çocuklarla parkta, gençlerle ünversite çevresinde buluştuk. Hepsinde ortak sözümüz ‘yeni başlıyoruz, işimiz çok’. Sadece oy vermek değil işimiz. Seçim sonuçlarını bekleyeceğimizi zannedenlere cevap veriyorum; siz bu halkın siyasi iradesini ortaya koyacağı seçimden uzaklaştırmak için elinizden geleni yapıyorsunuz; gazetecileri gözaltına alıyorsunuz. Gençlerimizi takip ediyorsunuz görüyoruz, hiçbirine sessiz kalmayacağız. O sandıklar halkın umudunun garantisi olacak. Bunun garantisi biz olacağız” dedi.

“SAVAŞTAN BESLENEN İKTİDARA SON VERME ZAMANI”

HDP Milletvekili Mahmut Toğrul da konuşmasında “Bu topraklar çok renkli, çok kültürlü, inançlı ve birlikte barış içinde yaşayabiliriz. Ama 21 yıllık AKP iktidarı bu topraklarda toplumu kutuplaştırdı, çatıştırdı, savaş baronlarına, rantçılara rant sağlamak dışında ve buna itiraz eden tüm kesimleri düşmanlaştırdı. Bzi bu topraklarda Emek ve Özgürlük İttifakı olarak bu toprakları barış, kardeşlik vahasına dönüşteceğimizi söylüyoruz. Kimse aç, sefil yaşama zorundak değil. 14 Mayıs’ta bu zalim bizi kutuplaştıran, yok sayan, savaştan beslenen iktidara artık son verme zamanı gelmiştir” diye konuştu.

“BU HESAP SORMA SEÇİMİDİR”

Gaziantep milletvekili adayı Murat Sarısaç ise “Gittiğimiz her yerde şunu söylüyoruz, bu sadece bir seçim değil, bu hesap sorma seçimidir. Bizler de 21 yıldır emeğimizi çalan, gençlerin umudunu çalan, annelerimizin adalet arayışını çalmaya çalışan bu hükümetten hesap soracağız. O yüzden gece gündüz sokaklardayız; ilçelerdeyiz, Emek ve Özürlük İttifakı olarak her yerdeyiz; Yeşil Sol’a güvenin. Onların tarihin çöp sepetine göndereceğiz” dedi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan "Atatürk Havalimanı" notuyla yeni video

SONRAKİ HABER

İzmir'de Folkart Sitesi'nde çıkan yangın 8 saat sonra kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa