29 Nisan 2023 09:43

Benim ilk 1 Mayıs’ım olacak

"Tüm Kocaeli halkını ve bu mektubumu okuyan tüm Evrensel okurlarını 1 Mayıs’ta bize yaratılan bu sisteme hesap sormak için alanlara davet ediyorum."

Benim ilk 1 Mayıs’ım olacak

Genel-İş, Diyarbakır | Fotoğraf: İnanç Yıldız/Evrensel

Kocaeli’den genç bir işçi

Merhaba Sevgili Evrensel okurları, ben Kocaeli’de yaşayan genç bir işçiyim. Yaklaşık 6 yıldır farklı sektörlerde çalıştım, şu an metal fabrikasında satış temsilcisi olarak çalışıyorum. İşimiz gereği bedensel olarak fazla yorulmasak da uygulanan baskılar sonucunda hepimiz psikolojik olarak bir çöküntünün içindeyiz. Bizden kaynaklanmayan bir hatadan dolayı yöneticilerden yediğimiz fırçanın haddi hesabı yok.

1 Mayıs çok yaklaştı, daha önce hiç 1 Mayıs’a katılmamıştım. Geçen bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 1 Mayıs’ın tarihine göz gezdirdim ve şunun farkına vardım: Yıllardır 1 Mayıs’a katılamadığımdan dolayı kendimi çok suçlu hissediyorum. Tüm Kocaeli halkını ve bu mektubumu okuyan tüm Evrensel okurlarını 1 Mayıs’ta bize yaratılan bu sisteme hesap sormak için alanlara davet ediyorum.

Tabii önümüzde 14 Mayıs’ta seçim var. Son 20 yılın hesabını sormadan önce 1 Mayıs’ta daha coşkulu, daha istekli ve daha azimli olmalıyız. Tüm emekçilerin 1 Mayıs’ını kutluyor, işçi ve emekçi arkadaşlarıma, ağabeylerime, ablalarıma selamlarımı iletiyorum.

Evrensel'i Takip Et