30 Nisan 2023 09:24
Son Güncellenme Tarihi: 30 Nisan 2023 13:36

ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları gözaltına alındı

ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

ESP logosu

Paylaş

İstanbul ve Eskişehir merkezli başlatılan soruşturmalar gerekçesiyle Ezilenlerin Sosyalist Partisi'ne (ESP) yönelik sekiz ilde çok sayıda eve baskın düzenlendi. ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün de aralarında bulunduğu, çok sayıda ESP, SKM, ETHA ve SGDF’li gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar arasında Tümüklü'nün yanı sıra Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Nadiye Gürbüz ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) milletvekilli adayları da bulunuyor.

DOSYADA GİZLİLİK VE AVUKAT KISITLILIĞI

Ezilenlerin Hukuk Bürosu, Twitter hesabından “İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma kapsamında çok sayıda ESP, SKM, ETHA ve SGDF’li müvekkilimizin evlerine düzenlenen polis operasyonuyla gözaltına alındığını öğrendik. Dosyada gizlilik ve avukat kısıtlılığı var” diye yazdı.

HDP’DEN TEPKİ: SEÇİM DARBESİ

HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK), seçime iki hafta kala sekiz ilde gerçekleştirilen baskınlarda ESP, SKM, ETHA ve SGDF üyeleri ve gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. "Seçim operasyonları ve sandığa darbe iktidarı kurtaramayacak" başlıklı açıklamada, gözaltı operasyonları "seçim darbesi" olarak nitelendi. HDP, “Ne kayyım darbesine boyun eğdik ne de bugün geliştirilen seçim darbesine boyun eğeriz” ifadelerini kullandı.

"İKTİDAR SEÇİM GÜVENLİĞİ SORUNU HALİNE GELDİ"

HDP, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da işaret ederek, "Kolluğu ve yargıyı partimize ve muhaliflere karşı seçim kampanyasına dahil eden her türlü kumpas ve hile ile bu operasyonları sürdüren iktidar partisi ve onun Suç İşleri Bakanı, Türkiye için bir seçim güvenliği sorunu haline gelmiştir. İktidara bağımlı hale getirilen yargı ve kolluk, seçimlere müdahale ederek suç işlemektedir" tepkisini gösterdi.

DİĞER MUHALEFET PARTİLERİNE ÇAĞRI

Açıklamada, diğer muhalefet partilerine de şu çağrı yer aldı: "Bu seçim kumpasının önünde durun! Bu hepimizle ilgilidir. Bu operasyon, bu kumpas siyaseti; sandıkları ve halkın iradesini çalma operasyonudur. Bu gözdağı operasyonlarına karşı sessiz kalınan her an, faşizan sarmalı genişleterek bütün kesimleri kapsayacaktır."

EMEP: OPERASYONLAR SANDIĞIN GÜVENLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜRÜYOR

Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz de sosyal medya hesabından şöyle yazdı: "Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkan Şahin Tümüklü, milletvekili adayları ve gazeteciler serbest bırakılmalıdır. Seçime üç kala yapılan operasyonlar sandığın da seçimin de güvenliğine gölge düşürmektedir. Emek, özgürlük, dayanışma."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Sol Parti, Adana’da halk toplantısı gerçekleştirdi: Birlikte mücadele sözü istiyoruz

SONRAKİ HABER

Yusuf Akar: İşçiler ve emekçiler kendi çıkarları için politikalar yaptığı zaman kazanırız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa