30 Nisan 2023 09:45

Yusuf Akar: İşçiler ve emekçiler kendi çıkarları için politikalar yaptığı zaman kazanırız

Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listelerinden Kocaeli milletvekili adayı olan Yusuf Akar; Gebze, Darıca ve Çayırova bölgesinde seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Fotoğraf: Hasret Gültekin Kozan/Evrensel

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Gebze Eski İlçe Başkanı ve Çayırova Belediyesi'nden emekli belediye işçisi Yusuf Akar, Yeşil Sol Parti'nin Kocaeli 11'inci sıra milletvekili adayı. Seçim çalışmalarını Gebze, Darıca ve Çayırova bölgesinde sürdüren Akar, işçilerle servis duraklarında yan yana geliyor, kadınlarla ev ziyaretlerinde buluşuyor.

Mevlana Mahallesinde emekçi bir aileyi ziyaret eden Akar, "İşçiler ve emekçiler kendi çıkarları için politikalar yaptığı zaman kazanırız" dedi. İktidarın söylediği ile emekçilerin yaşadığının aynı olmadığını belirten Akar, "Emekçiler ciddi bir yoksullaşma yaşadı. Bizleri yoksullukta birleştirdiler. Emekçilerin bu karanlık düzenden kurtulması gerekiyor. Tarihin en gerici ittifakını kurdular ama 14 Mayıs'ta emekçi düşmanı bu anlayışı tarihin çöplüğüne yollamamız gerekiyor" dedi.

"KENDİMİZİ GEÇTİK ÇOCUKLARIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ"

Emekli olmasına rağmen çalışmak zorunda kalan emekçi, daha önce CHP'ye oy verdiğini belirtti. "7 Haziran seçimlerinde bir tek HDP’ye oy verdim" diyen emekçi, "20 yıl önce emekli olan birinin aldığı maaş kendine yetiyordu. Şimdi ben emekli oldum ama yine çalışmam lazım. Çünkü yetmiyor, çalışmazsak olmaz. Çocuklarımızı düşünemiyorum, onların durumu daha da vahim. Şimdi EYT'yi çıkardılar, çünkü işlerine gelince seçim öncesi ne var ne yok verecekler. Şimdi bir gün çalışıyoruz, 1 kilo et bile alamıyoruz. Eskiden pazarımızı yapardık, etimizi alırdık, mutfak masrafımızı karşılardık günlük yevmiye ile... AKP tekrar iktidar olursa benim çocuğum nasıl koşullarda okuyacak? Biz kendimizi geçtik, çocuklarımızı düşünüyoruz. Bu defa da göndermezsek yandığımızın resmidir" diye konuştu.

"MECLİSTE DE OLMANIZ GEREKİYOR"

Mevlana Mahallesinde bir evde kadınlarla yan yana gelen Akar'a EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan da eşlik etti. Evde bulunan kadınlardan biri, "Benim hakkımı kim savunursa benim oyum onadır. Emek Partisi'ni Gebze'den biliyorum, yıllardır alandasınız, işçilerin emekçilerin sorunlarını dile getiriyorsunuz. Mecliste de olmanız gerekiyor, orada da sesimizi duyurmalıyız" dedi. "Bizim amacımız AKP'nin gitmesi, gitsinler artık yeter" diyen kadın, "Çocuklarımız için, geleceğimiz için bir şeylerin değişmesi lazım. Çocuklarım hem okuyor, hem çalışıyor ama yine yetmiyor. Din sömürüsü altında dini istismar ediyorlar. Ben toplantılarına katılıyorum, Kuran okumalarını gidiyorum, hepsiyle tartışıyorum" diye konuştu.

"SADECE PARLAMENTER SİSTEM YETMEZ"

"Biz Emek ve Özgürlük İttifakı olarak üçüncü yol olarak ortaya çıktık" diyen EMEP Kocaeli İl Başkanı Arzu Erkan, "Bu seçimde iki tercih yapacağız. Biz Erdoğan'a oy vermeyeceğiz. O tek adam sistemini devam ettirmek istiyor, buna izin vermeyeceğiz. Biz Kılıçdaroğlu’na oy vereceğiz, başkanlık sistemine son vermemiz gerekiyor çünkü. Bu ülkede demokrasi olması gerekiyor, rahat bir nefes almamız gerekiyor. Ama sadece parlamenter sistem yetmez diyoruz. Demokrasinin daha da gelişmesine, demokratik kanallara daha rahat katılmamıza ihtiyacımız var. Halkçı bir anayasa yapılması gerekiyor, halk için hareket edilmeli diyoruz. O yüzden mecliste Emek ve Özgürlük İttifakı güçlü bir şekilde yer almalı" dedi.

"HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ"

Cumhur İttifakının birlikteliğine değinen Akar ise, "Emekçilere politika yapmayı yasakladılar, 'Siz sadece oy verin, zaten paranız yok' diyorlar. Biz bunu kabul etmiyoruz. İşçi ve emekçilerin politika yapması çok önemli. Meclistekilerin yüzde 90'ı patron. Patronlardan işçiler için bir şey bekleyemeyiz. Şimdi de bunların derdi kız çocukları okumasın, kadınlar çalışmasın. Öyle bir birlik kurdular ki tarihin en gerici, en muhafazakar, en milliyetçi ittifakı Cumhur İttifakı. Bunlar bir kez daha kazanırsa çok daha geriye gideceğiz. Hep birlikte mücadele edecek ve buna izin vermeyeceğiz" dedi.

"TEK ADAMIN YENİLMESİ İÇİN..."

Akar EYT Gebze Derneği'ni de ziyaret etti. Burada "Siz EYT'li arkadaşların son yıllardaki mücadelesi çok kıymetli" diyen Akar, "Mücadelenizle tek adam sistemini dize getirdiniz, bir kısım da olsa hakkınız olanı aldınız. Biz de Emek ve Özgürlük İttifakı olarak emekçilerin, gençlerin, kadınların hakları için mücadele edeceğiz, mecliste herkesin sesini duyuracağız. Tek adam yönetiminin yenilmesi için bir oy Yeşil Sol Parti'ye, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu'na diyoruz" dedi. EYT Gebze Dernek Başkanı Nuh Erdoğan ise, "Çıktığınız bu yolda başarılar diliyoruz. Biz bu hükümetin sermayeden yana olduğunu biliyoruz. Milleti algılarla kandırma ve seçimi kazanma derdindeler. Bizlerin bu seçimi kazanması gerekiyor, yoksa daha kötüye gidecek. Bu süreçte birlikte hareket edip, sorunlarımızı meclise getirip, orada çözmemiz gerekiyor" diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ESP Eş Genel Başkanı Tümüklü ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayları gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Yeşil Sol Parti İzmir adayları: Mücadele ve dayanışmayla 1 Mayıs’ta alanlarda olmalıyız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa