30 Nisan 2023 23:00

Derbide gülen Kara Kartal | Beşiktaş, Galatasaray'ı 3-1 mağlup etti

Süper Lig'in 32. hafta derbisinde Beşiktaş, konuk ettiği lider Galatasaray'ı, 1-0 geriye düşmesine rağmen 3-1 mağlup ederek şampiyonluk mücadelesinde "ben de varım" dedi.

Fotoğraf: Serhat Çağdaş/AA

Paylaş

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında konuk ettiği lider Galatasaray'ı 3-1 yenerek şampiyonluk yarışındaki puan farkını azalttı.

Vodafone Park'ta oynanan derbide Mauro Icardi'nin golüyle 1-0 öne geçen sarı-kırmızılı takım, rakibinin Romain Saiss, Amir Hadziahmetovic ve Vincent Aboubakar ile bulduğu gollere engel olmadı ve sahadan puansız ayrıldı.

Süper Lig'de 70 puanda kalan Galatasaray ile ikinci Fenerbahçe arasındaki puan farkı 3'e indi. Üçüncü sıradaki Beşiktaş ise puanını 65'e çıkardı.

GALATASARAY ÖNE GEÇTİ FAKAT ÜSTÜNLÜĞÜ KORUYAMADI

Maçın 20. dakikasında Galatasaraylı futbolcu Oliveira'nın pasına sağ kanatta hareketlenen Rashica, meşin yuvarlağı tek vuruşta içeri çevirdi. Altıpasın önünde Icardi, yaptığı sert ve düzgün vuruşla topu ağlara göndererek takımını öne geçirdi.

Golden sonra oyun üstünlüğünü eline alan Beşiktaş, Masuaku'nun soldan kullandığı kornerde penaltı noktası yakınında Saiss'in yaptığı kafa vuruşuyla beraberliği yakaladı ve maçın ilk yarısı 1-1'lik skorla sona erdi.

Maçın ikinci yarısında da Beşiktaş dirençli ve baskılı oyununu sürdürdü. Oliveira'nın ceza sahası önünde kaptırdığı topu kontrol eden ve kaleci Muslera ile karşı karşıya kalan Hadziahmetovic'in vuruşunda top önce sol direğe çarptı ardından ağlara gitti ve siyah beyazlılar 2-1 öne geçti.

Maçın son bölümünde Galatasaray daha baskılı oynayan taraf iken 90+3'te sağ kanatta Rosier'in savunmanın arkasına attığı topla buluşan ve çaprazdan ceza sahasına giren Aboubakar, Nelsson'dan sıyrıldıktan sonra yaptığı sert vuruşla takımının 3'üncü golünü buldu ve maç da 3-1'lik skorla sona erdi.

GALATASARAY BÜYÜK MAÇLARDA İLK KEZ YENİLDİ

Galatasaray, bu sezon şampiyonluk yaşamış takımlara karşı ilk kez maç kaybetti.

Sarı-kırmızılı takım, sezonun ilk yarısında Beşiktaş, Fenerbahçe ve Medipol Başakşehir'i yenip Trabzonspor ile berabere kalmıştı. Galatasaray sezonun ikinci yarısında da Trabzonspor'u mağlup etmişti.

Galatasaray, Süper Lig'de bu sezon ilk kez bir İstanbul takımı karşısında sahadan yenilgiyle ayrıldı. Sarı-kırmızılı takım, ligde daha önce İstanbul temsilcileriyle oynadığı 10 maçta 9 galibiyet ve bir beraberlik elde etmişti.

BEŞİKTAŞ, LİDERLE PUAN FARKINI 5'E DÜŞÜRDÜ

Ligin bitmesine 6 hafta kala Galatasaray ve Fenerbahçe'nin ardından 3'üncü sırada bulunan Beşiktaş, bu galibiyetle puanını 65'e yükseltti ve liderle arasındaki puan farkını 5'e düşürdü. İkinci Fenerbahçe ise 67 puanda. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş'tan açıklama: "Erdoğan bize niye düşman?"

SONRAKİ HABER

Tutuklama ve gözaltılar İzmir’de protesto edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa