30 Nisan 2023 23:08

Tutuklama ve gözaltılar İzmir’de protesto edildi

Seçim öncesi art arda düzenlenen operasyonlarla gazeteci, hukukçu ve siyasetçilerin gözaltına alınıp tutuklanması, İzmir'de Emek ve Özgürlük İttifakı tarafından protesto edildi.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Seçime günler kala Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonla gazeteci, hukukçu ve siyasetçilerin gözaltına alınıp tutuklanmasına, ESP’ye ve ETHA yönelik 8 ilde gerçekleştirilen gözaltılara dair İzmir’de Emek ve Özgürlük İttifakı basın açıklaması düzenledi.

Karşıyaka İskelesi karşısında yapılan basın açıklamasında “Gözaltı ve tutuklamalar seçim darbesidir, geçit vermeyeceğiz” yazılı pankart açıldı. 

Açıklamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Ne yaparsanız yapın halklar sizi tarihin çöp sepetine gönderiyor, hiçbir çabanız çözüm vermeyecek, çünkü halk faşizmle yönetilmek istemiyor” dedi. Daha sonra söz alan HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de tutuklama ve operasyonlara tepki gösterdi.

“TEK ADAM YÖNETİMİNİ GÖNDERENE KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ”

Emek Partisi (EMEP) İzmir İl Başkanı Emine Uyar da “Gözaltılar seçime yöneliktir. Soylu dedi ya ‘14 Mayıs darbe girişimidir’… 14 Mayıs’ta yenileceklerini anlayanlar, halkın onları göndereceğini anlayanlar, seçimi yerlere göklere sığdıramayanlar şimdi darbe olarak adlandırıyorlar. Bütün bu çırpınışlar sandıktan tekrar çıkabilmek için. Ama biz halkın örgütlü gücüyle o gün halkın iradesinin sandıktan çıkması için elimizden geleni yapacağız. Bu tek adam yönetimini gönderinceye kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Baskısız, sömürüsüz, eşit, özgür bir yaşamı birlikte kazanacağız” diye konuştu.

Emekçi Hareket Partisi (EHP) Sözcüsü Mizgin Sümbül de eşit ve özgür dünyayı birlikte kuracaklarını dile getirdi. Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) İzmir İl Örgütü adına konuşan Didar Gül de 14 Mayıs'ta tüm suçların hesabının sorulacağını ifade etti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam