02 Mayıs 2023 13:14

Vice Media, iflas başvurusunda bulunabilir

Vice ve Motherboard gibi popüler medya web sitelerinin arkasındaki şirket olan Vice Media Group, iflas başvurusunda bulunabilir.

Logo: Vice Media

Paylaş

The New York Times'ın aktardığına göre Vice ve Motherboard gibi popüler medya web sitelerinin arkasındaki şirket olan Vice Media Group, iflas başvurusunda bulunabilir.

Şirket iflas ilan etmekten kaçınmak için bir alıcı arıyordu ve hâlâ bir alıcı bulabilir. Görüşmeler hakkında bilgi sahibi bir kişiye göre, beşten fazla şirket Vice'ı satın almakla ilgilendiğini ifade etti. Ancak potansiyel iflas hakkında bilgi sahibi olan bir kişi, bu ihtimalin giderek zayıfladığını söyledi.

2017 yılında, özel sermaye şirketi TPG'den aldığı fonun ardından Vice 5,7 milyar dolar değerindeydi. Ancak bugün, çoğu hesaba göre, bunun çok küçük bir kısmı değerinde.

The New York Times'a göre, şirketin iflas başvurusu durumunda normal şekilde faaliyetlerine devam etmesi bekleniyor. Bir sözcü yardımcısı yaptığı açıklamada, iflas raporu hakkında doğrudan yorum yapmasa da şirketin stratejik alternatiflerin ve planlamanın kapsamlı bir değerlendirmesine girdiğini ve yönetim kurulu ve paydaşlarının en iyi yolu bulmaya odaklanmaya devam ettiğini söyledi.

Vice, şubat ayında en büyük alacaklılarından biri olan Fortress Investment Group'tan 30 milyon dolardan fazla borç finansmanı topladı. Fortress, 2019'da da Soros Fund Management, 23 Capital ve Monroe Capital ile birlikte Vice'ın 250 milyon dolarlık borç turuna da katılmıştı.

Vice tarafından Pazartesi günü yapılan açıklamada, "Vice Media Group, stratejik alternatiflerin ve planlamanın kapsamlı bir değerlendirmesini yapmaktadır" denildi. "Şirket, yönetim kurulu ve paydaşları şirket için en iyi yolu bulmaya odaklanmaya devam ediyor."

Vice Media, 1994 yılında Montreal, Kanada'da bir dergi olarak kuruldu. Vice yirmi yılı aşkın bir süre önce Montreal'de Suroosh Alvi, Gavin McInnes ve Shane Smith tarafından bir punk dergisi olarak yayın hayatına başladı. Yıllar içinde, bir film stüdyosu, bir reklam ajansı, HBO'da parlak bir şov ve uzak dünya başkentlerinde büroları olan küresel bir medya şirketine dönüştü. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Antalya’da orman yangın sezonu başladı; açıkta ateş yakmak yasak

SONRAKİ HABER

Değişimi "darbe" sayan Mehmet Uçum eleştirilince "Çarpıtma" dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa