02 Mayıs 2023 13:05

Değişimi "darbe" sayan Mehmet Uçum eleştirilince "Çarpıtma" dedi

14 Mayıs'ta iktidarın değişmesinin "darbe" olacağını söyleyen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, eleştiriler üzerine "Çarpıtma siyaseti, asılsız isnat" açıklaması yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur” sözlerine açıklık getirmeye çalışırken, eleştirenlere tepki gösterdi.

Uçum, sözlerini, "olası bir seçim sonucunun ne tür etkiler doğurabileceğine ilişkin bir değerlendirme" diye savundu.

Habertürk’te Mehmet Akif Ersoy’a konuşan Uçum, şunları söylemişti: “2023 seçimlerinde iktidar değişikliği Türkiye’nin tam bağımsızlığına darbe olur. Bu başarılabilir mi ayrı konu. Temel devlet doktrinlerinin korunacağına ilişkin güven veren bir yaklaşımları yok.”

SOYLU DA "DARBE" DEMİŞTİ

Uçum’dan önce İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu ve AKP Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım da 14 Mayıs seçimleriyle ilgili konuşurken "darbe" ifadelerini kullanmıştı.

Soylu, 29 Nisan'da İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nı ziyaretinde şunları söylemişti: "15 Temmuz, fiili darbe girişimiydi. 14 Mayıs 2023, Türkiye’yi tasfiye etmeye yönelik hazırlıkların her birini bir araya getirerek oluşturabilecek siyasi darbe girişimidir…"

Binali Yıldırım ise 26 Nisan'da Yozgat Cumhuriyet Meydanı’ndaki toplu açılış töreninde, “Bu seçim, işgalcilere karşı istiklal mücadelesi seçimidir. Bu seçim, PKK bölücü terör örgütünü, FETÖ terör örgütünü meşrulaştırmaya çalışanlara karşı milli ve yerli liderin seçimidir, Türkiye’nin seçimidir" demişti.

ERDOĞAN: MİLLETİM ÜLKEYİ TESLİM ETMEZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Yerleşkesinde yaptığı konuşmada, “Benim milletim Kandil’den aldığı destekle Cumhurbaşkanı olana bu ülkeyi teslim etmez” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Vice Media, iflas başvurusunda bulunabilir

SONRAKİ HABER

Gazeteciler Sedat Yılmaz ve Dicle Müftüoğlu tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa