02 Mayıs 2023 14:13

Ağrı'da konuşan Kılıçdaroğlu: Söz veriyorum herkes kimliğiyle şeref duyacak

Ağrı'da cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla miting düzenlendi. Kılıçdaroğlu "İktidar değişirse sözde darbe oluyormuş, darbeyi siz yapıyorsunuz" dedi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, "14 Mayıs siyasi darbe girişimidir" açıklamasına yanıt verdi, "İktidar değişirse sözde darbe oluyormuş, ya darbeyi siz yapıyorsunuz" dedi.

Millet İttifakı tarafından Ağrı'da düzenlenen mitingde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu, halka seslendi. İmamoğlu "Sosyal yardımları en üst seviyeye çıkaracağız" vaadinde bulunurken Kılıçdaroğlu, "Söz veriyorum herkes kimliğiyle şeref duyacak" dedi.

İMAMOĞLU: SOSYAL YARDIMI İBB TARİHİNİN EN YÜKSEK SEVİYESİNE ÇIKARDIK

Mitingde ilk konuşmayı yapan İmamoğlu, ekonomik sorunlara dikkat çekerek, "Memleketin her yerinde ekonomik sıkıntılar var. Memleketin her yerinde ne yazık ki mutfakta yangın var. Dar gelirli insanlarımız ne yazık ki evini geçindirecek kadar para kazanamıyor. Kırsalda tarımla ilgili sıkıntılar büyük" dedi.

Ağrı'nın ihmal edilmiş şehirlerden biri olduğunu belirten İmamoğlu, "Yeterince öğretmen, sağlık memuru ve doktor yok. Yeterince devletin hizmetini verecek kadrolar olgunlaşmamış. Ağrı'nın atık su arıtma tesisi yoksa bunu Allah'ın kuluna anlatamazsın. Gelip Ağrı'ya hâlâ 'Yapacağız' mı diyeceksiniz. Biz geleceğiz, biz yapacağız, size söz veriyoruz" diye konuştu.

İmamoğlu konuşmasının devamında ise şunları kaydetti:

"Hayatımızdaki en değerli varlığımız çocuklarımız. Çocuklarımızın gençlerimizin, size söz, hakkını alacağı dönem geliyor. Ağrılı bir genç, liyakatiyle bu cennet vatanın her kademesindeki her koltuğa, çalıştığında hakkını alacağı şekilde gelecek. Önündeki engelleri kaldıracağız. Ağrı işsizliğin en çok olduğu illerimizden birisiÇalışanların bir kısmının asgari ücretten daha düşük ücretle çalıştığını da biliyoruz. İstanbul'da ben seçime aday olduğumda dediler ki 'İmamoğlu gelecek, yardımlar kesilecek'. Şimdi yalan, iftira propagandaları yapıyor. Sosyal yardımı İBB tarihinin en yüksek seviyesine çıkardık. Tam beş katına! Veren el alan eli görmeyeceği şekilde yapacaksın. Kimsenin onurunu kırmayacaksın. Biz sosyal yardımları en üst seviyeye çıkaracağız, İstanbul'da yaptık burada da yapacağız." 

KILIÇDAROĞLU: DARBEYİ SİZ YAPIYORSUNUZ

Ardından Kemal Kılıçdaroğlu sahneye çıktı. Ülkeye hak, hukuk ve adalet getireceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Yuh çekmeyin arkadaşlar, sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Bunlardan birisi diyor ki sandığa gidenler oy verir de iktidar değişirse sözde darbe oluyormuş. Ya darbeyi siz yapıyorsunuz!" dedi.

Adaletsizliklere dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bir çocuk açsa o ülkede adaletsizlik var demektir. Emine Şenyaşar'ın hakkını, hukukunu teslim etmezseniz bir adaletsizlik var demektir. Tarımı öldürüyorsanız. Onlar vatandaş için değil yandaşları için, beşli çeteler için çalışıyorlar. Paralarını yurt dışına götürdüler. Ağrılılara, Türkiye'ye sözüm, kaçırdıkları 418 milyar doları son kuruşuna kadar getireceğim" diye konuştu. 

Her çocuğun okulda yemeğini yiyip evine tok bir şekilde döneceğini vadeden Kılıçdaroğlu, sözlerini "Söz veriyorum sizin için çalışacağım, bu ülke için çalışacağım. Söz veriyorum hiçbir çocuk yatacağ aç girmeyecek. Söz veriyorum herkes kimliğiyle şeref duyacak. Söz veriyorum, söz veriyorum, söz veriyorum" diyerek noktaladı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Ordu il örgütü seçim çalışmasına Gürgentepe ve Gölköy'de devam etti

SONRAKİ HABER

Sultan Kaya birlikte yaşadığı erkek tarafından öldürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa