02 Mayıs 2023 19:35
Son Güncellenme Tarihi: 02 Mayıs 2023 21:34

Edirne'de Yeşil Sol Parti standına saldırı: 3 kişi yaralandı

Edirne'de Yeşil Sol Parti'nin Saraçlar Caddesi'ndeki standına bir grup saldırdı. Yeşil Sol Parti, saldırıda biri milletvekili adayı 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

Fotoğraf: @YesilveSolParti/Twitter

Paylaş

Edirne'de seçim çalışmaları kapsamında Saraçlar Caddesi üzerinde stant açan Yeşil Sol Parti üyeleri bir grubun saldırısına uğradı. Saldırıda 3 kişi yaralandı.

Yeşil Sol Parti Edirne'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Edirne seçim çalışması gerçekleştiren, Saraçlardaki standımızda polislerin yanı başımızda olmasına rağmen faşist grup tarafından saldırıya uğradık. Edirne İl Emniyet Binası önünde arkadaşlarımızın ifade verme sürecinde takipteyiz. 5 kişi olmak üzere gözaltına alınmıştır. İçlerinde milletvekili adayımız ve bir 60 yaşında kadın arkadaşımızın kolları iki yerden kırılmıştır" denildi.

Evrensel'e konuşan önceki dönem HDP Edirne İl Eş Başkanı Beşir Belke, "Her gün burada çadır açıyoruz. Seçim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Ben yokken standa gelip biz ülkücüyüz burayı dağıtırız diyenler olmuş. Gerginlik olmasın diye gittim. O arada 6 kişi geldi. Birden saldırdılar ve arbede çıktı" diyerek yaşananları aktardı.

"DAHA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Standın 50 metre ötesinde duran polis aracının saldırının ardından duruma müdahale ettiğini belirten Belke, 60 yaşlarında bir parti üyelerinin kolunda kırık olduğunu ve 2 kişinin hafif şekilde yaralandığı kaydetti. Belke, saldırıya dair Emniyette ifade işlemlerinin devam ettiğini, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Hanım Güzel ve Serdal Zımba'nın da tanık olarak ifade verdiklerini ifade etti.

Belke, "Yeşil Sol Parti adına demokratik bir şekilde seçim çalışmamızı yaparken bir şekilde saldırıya uğradık. Biz hiçbir zaman geri adım atmayacağız. Yarın da daha güçlü bir şekilde çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Soylu, "Kız kıza takılmak kadar doğal" sloganıyla satılan krem reklamını yasaklatacağını söyledi

SONRAKİ HABER

Erzincan’da seçim nabzı: Sarıgül kentte CHP’yi birinci parti yapabilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa