03 Mayıs 2023 12:04

Melek Mızrak Subaşı’na AKP İl Başkanı Yıldırım'dan ters kelepçe tehdidi

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı üst geçitlere asılan pankartlara dair tartışmada AKP İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın kendisini "Ters kelepçe ile gidersin" diye tehdit ettiğini söyledi.

Melek Mızrak Subaşı | Fotoğraf: @melekmsubasi/Twitter

Paylaş

Bilecik Belediye Başkanvekili Melek Mızrak Subaşı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun ocak ayındaki Bilecik ziyaretleri sırasında tehdit edildiğini söyledi.

Subaşı, üst geçitlere asılan pankartlara dair telefondaki bir tartışma sırasında AKP İl Başkanı Serkan Yıldırım’ın kendisini "Ters kelepçe ile gidersin. İndir de göreyim" diye tehdit ettiğini ifade etti.

Sözcü'den Kemal Altan'ın haberine göre Meclis toplantısında konuşan Subaşı, Yıldırım ile aralarında geçen telefon konuşmasını aktardı.  Erdoğan ve İmamoğlu'nun kente gelme zamanlarının çakıştığını hatırlatan Subaşı, şunları kaydetti:

"Buradaki üst geçitler kamuya ait. Belediye kaynakları ile yapılan üst geçitler. O zaman AKP il Başkanı'ndan şunu rica etmiştik ve özellikle kendisini aradım. ‘Sayın başkanım o üstgeçitler bize ait, bize bir yazı yazın, çünkü biz de reklam duyurularımızı yapacağız. En azından bir yüzüne biz diğer yüzüne siz asın’ dedim. Orada AKP İl Başkanı beni yanlış anlamıştı. Dedi ki, ‘Ters kelepçe ile gidersin. İndir de göreyim'. Yanımda bulunan çalışma arkadaşlarım da buna şahit oldu. Ben bu durumda çok üzülüyorum. Bu bir tehdit unsuru olamaz. Ters kelepçe ile gidersin ne demek! ‘Siz beni tehdit mi ediyorsunuz’ dedim. Hatta bizim birçok birim müdürlerimiz de tehdit aldı. Bu tarz tehditler artık bitmeli. Şehrin önde gelenleri olarak rahatlıkla konuşmalıyız. İnsanların kargaşaya mahal vermeden bu seçim sürecini yönetmeliyiz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

CHP’li Başevirgen: İktidarın ekonomi politikası, yoksulluğu içinden çıkılamaz hale getirdi

SONRAKİ HABER

AFP Türkiye bürosu greve çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa