03 Mayıs 2023 12:30

Gürkan, Dikmen'de hemşehrilerine seslendi: Örgütlü gücün karşısında kimse duramaz

EMEP'in Yeşil Sol Parti listesinden Ankara 1. Bölge milletvekili adayı Selma Gürkan, doğup büyüdüğü Dikmen'de hemşehrilerine seslendi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yeşil Sol Parti Ankara 1. Bölge’den 2. Sıra milletvekili adayı olan Emek Partisi (EMEP) Genel Başkan Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan’ın seçim çalışmaları kapsamında gerçekleştirdiği ev toplantıları, buluşmalar ve bildiri dağıtımları sürüyor. Gürkan’ın çalışmalarının son adresi doğup büyüdüğü Dikmen Öveçler’di. Dikmen Caddesi ve Öveçler semtinde esnafı tek tek dolaşarak bildiri dağıtan Gürkan, ardından Çorum Sungurlu Akçalı Köyü Derneği’nde buluşmaya katıldı. Burada konuşan Gürkan, “Ben bu mahallenin çocuğuyum. Burada doğdum, ilk mücadeleye burada atıldım. Sosyalist mücadelenin içinden geliyorum. Bu düzenin değişimi ancak halkın örgütlü mücadelesi ile mümkün” dedi.

"DEMOKRATİK BİR ÜLKE VE İNSANCA YAŞAM İÇİN…"

 

Seçimlerin ve en geniş halk ittifakını sağlamanın kritik önemde olduğunu vurgulayan Gürkan, tek adam rejimine son vermek için çaba harcadıklarını söyledi. Gürkan, EMEP'in bileşeni olduğu Emek ve Özgürlük İttifakının seçimlere bu çerçeveden baktığını vurguladı. İttifakın tam da bu nedenle cumhurbaşkanı adayı çıkarmadığını belirten Gürkan, "Halkın iradesini, tercihini tanımayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Bunun son bulması lazım. Daha demokratik bir ülke, işçi ve emekçilerin insanca yaşamalarını sağlayacak çalışma koşulları, sınırsız grev hakkı, lokavtın yasaklanması, Kürt sorununun demokratik çözümü, kadınların, Alevilerin hak eşitliği, gerçek laikliğin sağlanması, basın özgürlüğü, siyaset özgürlüğü için parlamentoya adayız. Bunun için oylar Yeşil Sol Partiye diyoruz” dedi.

"SANDIKLARA SAHİP ÇIKALIM"

Toplantıda konuşan yurttaşlar da seçim ve sandık güvenliğine ilişkin kaygılarını dile getirdi. Seçim günü yaklaştıkça iktidarın gerilimleri artıracağına dikkat çeken ve bu açıdan dikkatli olunması çağrısı yapan Gürkan da yurttaşların oylarına, sandıklara sahip çıkmasının önemini vurguladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 14 Mayıs’ı "siyasi darbe" olarak nitelemesini de eleştiren Gürkan, “Örgütlü halk güçleri karşısında kimse duramaz” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

52 ilde uyuşturucudan 524 kişiye gözaltı

SONRAKİ HABER

Sırbistan'da 7. sınıf öğrencisi okulda silahlı saldırı düzenledi, 9 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa