04 Mayıs 2023 13:04

"Darbe" söylemini Soylu savunmaya, AKP’liler "toparlamaya" devam ediyor

Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimlerine yönelik "Siyasi darbe girişimi" sözlerini savunup yineledi. Mustafa Şentop ise "Böyle bir kasıtla açıklama yapacağı kanaatinde değilim" dedi.

Fotoğraf: Oğuz Yeter/AA

Paylaş

İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Süleyman Soylu, 14 Mayıs seçimleri için sarf ettiği "Siyasi darbe girişimi" sözlerini yineledi: "Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar."

Habertürk canlı yayınında AKP içerisinde dahi tepkilere neden olan “darbe” açıklamasını sürdüren Soylu, "Neresi yanlış bunun? Darbeyle yapamadıklarını seçimle yapmak istiyorlar" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da hem Soylu'nun "14 Mayıs Batı'nın siyasi darbe girişimidir" hem de Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un, "İktidar değişikliği, Türkiye'nin tam bağımsızlığına darbe olur" sözlerini değerlendirdi.

Şentop, Meclis Tören Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında soru üzerine, "Bahsettiğiniz arkadaşlarımız, tecrübeli arkadaşlarımız. Bunların söylediği sözleri benim yorumlamam doğru değil. Seçim seçimdir, darbe ve müdahaleler müdahaledir. Seçim sonuçlarına yönelik birtakım ithamlar veya tavsifler (nitelendirme) olarak değil de seçim kampanyası döneminde tarafların yapmış oldukları açıklamalar bağlamında değerlendirmek lazım. Ben hiçbir siyasetçinin, hiçbir hukukçunun seçimlere yönelik böyle bir kasıtla açıklama yapacağı kanaatinde değilim" diye konuştu.

Önceki gün de AKP'li Bülent Turan, Türkiye'nin demokrasi geleneğine sahip, seçimleri şeffaf yürüten bir yönetim sergilediğini dile getirip "Oyların sayımından sonra çıkan tabloya hep beraber razı olacağız" demişti.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de "Sandıktan kim çıkarsa galibi de odur. Vermek, vermemek diye bir şey yoktur" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İspanya'da süt alım fiyatına tepki gösteren işletmeler sütlerini dökme eylemi başlattı

SONRAKİ HABER

Manisa'da Hülya Alkan'ı öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa