04 Mayıs 2023 16:38

Ankara'da SEP adayı Gümüş’ün seçim çalışmasına polis müdahalesi

Sosyalist Emekçiler Partisinin Ankara 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Güneş Gümüş’ün seçim çalışmaları yine polis tarafından engellendi. 9 kişi darbedilerek gözaltına alındı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Sosyalist Emekçiler Partisinin (SEP) Ankara 1. Bölge bağımsız milletvekili adayı Güneş Gümüş’ün seçim çalışmaları bir kez daha polisler tarafından engellendi. Polisin darbederek gözaltına aldığı 9 kişiden birinin başından yaralandığı görüldü.

Seçim çalışmaları kapsamında Yüksel Caddesi’nde bildiri dağıtımı yapan SEP’lilere polis müdahale etti. Çok sayıda yurttaşın polisin biber gazlı sert müdahalesine itiraz ettiği, yer yer alkışlarla da protesto ettiği olayda 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan bir SEP üyesinin başından yaralandığı görüldü. Kadınların tokat atılarak gözaltı araçlarına götürülmesi çevredeki yurttaşlarca yuhalandı. Gözaltına alındıktan kısa bir süre sonra araçtan indirilerek serbest bırakılan bir genç kadın da polislerin SEP’li kadınlara uyguladığı şiddete karşı çıktığı için gözaltına alındığını anlattı.

Güneş Gümüş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla yaşananlara tepki gösterdi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK Diyarbakır: Üyelerimizin isimleri listelerden çıkarıldı, sandık güvenliği risk altında

SONRAKİ HABER

EMEP Kocaeli'nin Yeşil Sol Parti listesinden adayları: "Bu mücadele soğanı 30 liraya satanlarla, alanların mücadelesi"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa