04 Mayıs 2023 20:05

Yeşil Sol Parti Gaziantep adaylarının kurum ziyaretleri sürüyor

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayları sebze halini, Gaziantep 27 gazetesini ve Eğitim-İş Sendikasını ziyaret etti.

Fotoğraf: Dilek Omaklılar/Evrensel 

Paylaş

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adaylarının seçim çalışmaları kapsamında kurumları ziyaretleri sürüyor. Milletvekili adayları sabah saatlerinde önce sebze halini, ardından Gaziantep 27 gazetesini son olarak ise Eğitim-İş Sendikasını ziyaret etti.

Gaziantep 27 gazetesi ziyaretinde Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Sevda Karaca seçim çalışmaları hakkında bilgilendirme yaptı. Sokak sokak, ev ev yaptıkları çalışmalardan halk buluşmalarına, kurum ziyaretlerine değin buralardaki gözlemlerini aktaran Karaca, artık halkın değişim ihtiyacı olduğunu vurguladı.

Yeşil Sol Parti Gaziantep milletvekili adayı Murat Sarısaç da, mücadelenin yalnızca seçim döneminde kalmadığını; her alanda eşit, özgür bir yaşamı kurma mücadelesi sürdürdüklerini ifade etti. Gazete temsilcileri ise milletvekili adaylarının yürüttükleri çalışmalarda basınla olan bağının önemli olduğuna vurgu yaptı. 

"EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SORUNU TÜM KESİMLERİN SORUNU"

Eğitim-İş Sendikası Gaziantep Şubesine yapılan ziyarette ise Sevda Karaca, "Emek ve Özgürlük İttfakı olarak özellikle eğitim alanındaki sorunlar da en temel gündem maddelerimizden biri. Öncelikle başkanınızın meslek kanunu gündeme getirirken ters kelepçeyle gözaltına alınmasını da kınıyoruz. Çok büyük oranda tartışma konumuz, eğitimin içine düşürüldüğü durum sadece eğitim emekçileri için değil tüm kesimler açısından önemli. Yoksulların çocuklarının özellikle derdi. Biz de bunu dert ediyoruz. Mesele sadece öğretmenlerin özlük haklarına ilişkin değil bu tartışma eğitim alanında çocukların okula aç gittiği koşullarda ayrıca kadınların temel sorunu da. Ekmek ve demokrasi mücadelesinin önemli bir halkası” dedi.

“ÇOCUK İŞÇİLİK KABUL EDİLEMEZ”

Antep’teki çocuk işçiliğine de dikkat çeken Karaca, “Çocuk işçiliğin kölelik düzeyine çıkarıldığı, MESEM’lerin pilot kent olması da ayrıca bir gündem konusu. Haftanın neredeyse yedi günü tümüyle çocuklukları elinden alınmış koşullar kabul edilemez” diye konuştu.

"ARTIK YETER DEMEK İÇİN BURADAYIZ”

Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletvekili Adayı Fatma Bayındır da “OHAL ve KHK süreci tamamen bir rejim haline getirildi; bir deprem yaşadığımızda bile OHAL ilan etmekten hiç kendilerini azade etmiyorlar. Artık bunlara yeter demek için de buradayız” dedi.

Diğer milletvekili adayı Sinem Ballan da, eğitimdeki özelleştime politikalarınna değinerek, eğitim emekçilerinin çalışma koşullarının zorluklarını anlattı.

Eğitim-İş Sendikası temsilcileri de ücretli öğretmenlik, geçinemeyen eğitim emekçilerinin durumu, Antep’teki çocuk işçiliğinin yoğunluğu ve eğitim oranının zayıflığına değindi. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

MHP Hizan İlçe Başkanı 1 kilo eroinle yakalandı, yönetim feshedildi!

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan "Milli Savunma Sanayii" başlıklı videolu açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa