05 Mayıs 2023 08:37

Yeşil Sol Parti Gebze'de HDP'lilere yönelik tutuklamaları protesto etti

Yeşil Sol Parti Gebze Kent Meydanında açtığı stantta tutuklamaları protesto etti: "AKP-MHP iktidarı sandıkta kaybedeceğini anlayınca yargıyı sopa olarak kullanmaya başladı."

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Çarşamba günü ev baskınlarıyla gözaltına alınan HDP Gebze İlçe Eş Başkanı Ömer Yıldız ile parti üyeleri Uğur Gezer, Kasım Çağlar, Mehmet Göktaş, Mahmut Çalıkılıç ve İshak Sevmiş mahkemeye sevk edilerek tutuklandı.

Yeşil Sol Parti Gebze Kent Meydanında açtığı stantta tutuklamaları protesto etti. Açıklamaya Yeşil Sol Kocaeli Milletvekili adaylarının yanı sıra, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenlerinden HDP, EMEP, TİP ve TÖP de destek verdi. HDP Gebze İlçe Yöneticisi Ferdi Gülkırmızı'nın gerçekleştirdiği açıklamada, "Ömer eş başkan ve tüm arkadaşlarımıza sözümüz olsun, özgürlük meşalesini bizler taşıyacak, mutlaka bizler kazanacağız" denildi.

"ÇALIŞMALARIMIZ SEKTEYE UĞRAMAYACAK"

"Türkiye toplumu büyük değişim ve dönüşümü umut ile bekliyor. 22 yıllık AKP iktidarının yarattığı yıkım politikalarının hesabının sandıkta sorulacağı güne hazırlanıyoruz" diyen Gülkırmızı, "AKP-MHP iktidarı sandıkta kaybedeceğini anlayınca yargıyı sopa olarak kullanmaya başladı. Ülkede yargı siyaset eliyle araçsallaştırılmış durumda. Delil karartma, kesin kaçma şüphesi yokken, arkadaşlarımızın adresleri belliyken, 6 milyon oy almış ve meclisin en büyük üçüncü siyasi partisinin eş başkan ve üyelerini hukuksuzca tutuklamak kaybetmenize engel olmayacaktır. Baskı ve gözaltılar bizleri sindiremeyecek, seçim çalışmalarımız sekteye uğramayacak" diye konuştu.

"TÜM ODAĞIMIZ SEÇİMLER"

Açıklamada Yeşil Sol Parti Kocaeli Milletvekili adayı Eylem Arzu Kayaoğlu da konuştu. Seçime giderken Yeşil Sol Parti'nin diğer partilerle eşit zeminde rekabet edemeyeceğini tahmin ettiklerini vurgulayan Kayaoğlu, "Bugün tekrar Gebze'de bunu gördük. Bizim karşımızda İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı var. Bakanlar karşımızda milletvekili adayı olup aynı zamanda bakanlığın olanaklarını kullanıyor, yetmiyor yargı, polis ve kolluk güçlerini de bize karşı kullanıyorlar. Ankara'da, Diyarbakır'da, İstanbul’da, Eskişehir'de, Kocaeli'de, Gebze'de gözaltılar ve tutuklamaların tamamı AKP-MHP bloğunun bugüne kadar yapmış olduğu siyasi darbenin, siyasi soykırımın sadece bir parçasıdır. Bizler bütün bunlara karşı ayaktayız. Bizlerin tüm odağı 10 gün sonra gerçekleşecek olan seçimdir" dedi.

"PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ"

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci yüz yılını demokrasinden, barıştan, laiklikten yana bir cumhuriyetin inşası için 14 Mayıs seçimlerine olabildiğimiz her yerde en güçlü şekilde katılacağız" diyen Kayaoğlu, "Onların provokasyonlarına ve saldırılarına onlar gibi cevap vermeyeceğiz. Bugüne kadar söyledik, bundan sonra da sadece barıştan, demokratik cumhuriyetten, demokrasiden yana olduğumuzu vurgulamak istiyoruz. Burada olan, olmayan, her arkadaşımız hiçbir şekilde provokasyona asla gelmemelidir ve sağduyusunu korumalıdır. Türkiye'nin barışı bizlere bağlı, Türkiye'nin geleceği bizlere bağlı. 14 Mayıs seçimlerinde öncelikli olarak tek adam rejimini, ardından da AKP-MHP iktidarını sandığa gömeceğiz" diye konuştu. (Gebze/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Napoli, 33 yıl sonra İtalya Serie A şampiyonu oldu

SONRAKİ HABER

Balıkesir'de lise öğrencilerini taşıyan tur otobüsü tıra çarptı, 33 kişi yaralandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa