05 Mayıs 2023 17:06

Terzi Fikri mezarı başında anıldı

Fatsa’nın, “Terzi Fikri” lakaplı devrimci Belediye Başkanı Fikri Sönmez, 38’inci ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Fikri Sönmez | Fotoğraf: Saim Tokaçoğlu

Paylaş

Ordu’nun Fatsa ilçesinde Belediye Başkanlığı yapan ve Fatsa’da siyasi, sosyal değişimi sağlayan Fikri Sönmez, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. “Terzi Fikri” lakaplı devrimci Belediye Başkanı için anma töreni Fatsa’nın Kabakdağı Köyü’ndeki mezarı başında yapıldı. Anmaya, Fikri Sönmez’in ailesi, mücadele arkadaşları ile SOL Parti üye ve yöneticileri katıldı.

Birgün'de yer alan habere göre, Sönmez’in yol arkadaşları, sabah saat 10.30’da Fatsa kent merkezinde toplandı. Ardından Fikri Sönmez’in mezarının bulunduğu Kabakdağı Köyü’ne çıkıldı. Köy girişinden Sönmez’in mezarına kadar döviz ve pankartlarla yürüyen yol arkadaşları, daha sonra burada Sönmez ve yaşamını yitiren devrimciler anısına saygı duruşunda bulundu. Daha sonra anma konuşmaları yapıldı.

Fikri Sönmez anmasının ardından 12 Eylül’den sonra Fatsa’da katledilen Devrimci Yolcu Ayşe Makar’ın mezarına gidilerek burada da bir anma yapıldı. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İlişki isteğini reddeden kadın arkadaşını darbeden erkek serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Yeşil Sol Parti Milletvekili Adayı Sıla Altun: Tam bağımsızlık işçi sınıfı önderliğinde gerçekleşebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa