06 Mayıs 2023 17:17

Erdoğan seçim nakaratını Kayseri’de sürdürdü: PKK, FETÖ, LGBT...

Erdoğan Kayseri mitinginde yine Millet İttifakı partilerini ve HDP'yi hedef gösterdi. Erdoğan ayrıca küçük esnafın prim ödeme gün sayısını, SGK'lılarla eşitleyerek 7200 güne indireceklerini söyledi.

Fotoğraf: Murat Çetinmühürdar/TCCB

Paylaş

Erdoğan, Kayseri mitinginde de Millet İttifakı’nda yer alan partileri ve HDP’yi milliyetçi, cinsiyetçi söylemlerle hedef gösterdi. “Bunlar FETÖ’cü”, “PKK’ya, dağdakilere cevabımızı 14 Mayıs'ta veriyor muyuz?​”, “Bay bay Kemal adam hep yalan dolan” sözlerini sarf eden Erdoğan, “Gazi Mustafa Kemal’in partisini marjinal örgütlerin, mezhep fanatiklerinin, manda ve himaye heveslilerinin yuvası haline dönüştürdü” diye konuştu. Millet İttifakı ve HDP’ye “Bunlar LGBT’ci” dedi.

Konuşmasında öncelikle taraftarlarına oy istemeleri çağrısında bulunan Erdoğan, “Kırgınlık, kızgınlık, küskünlük varsa gönlünü alacak, Türkiye Yüzyılı için oyuna talip olduğumuzu söyleyeceğiz. 2002’den beri nasıl sandıktan önce işi bitirdiysek, 14 Mayıs’ta da aynısını yapacağız” dedi.

Erdoğan ayrıca küçük esnafın prim ödeme gün sayısını, SGK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indireceklerini söyledi.

Kayseri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Depremzedelerin en çok göç ettiği illerin başından Kayseri geliyor. Kayseri 50 bin depremzede kardeşimize ev sahipliği yaptı. 50 bin insanımızı toprağa vermiş olsak da yaralarımızı sarıyoruz. Yıkılacak binaların enkazını kaldırdık. Deprem konutlarının inşasına başladık. 837 bin 500 çadırın, 100 bin konteynerin kurulumunu yaptık. Temeli atılan konut ve köy evi sayısında ise 58 bin 630 sayısına ulaştık.

"MERKEZ BANKASI REZERVİMİZ 115 MİLYAR DOLARA ÇIKTI"

Bugün milli geliri yaklaşık 1 trilyon dolara ulaşan bir Türkiye varsa, yıllık 36 milyar yerine 255 milyar dolar ihracat yapan bir Türkiye varsa, tarımsal gayri safi hasılası 407 milyar lirayı geçen bir Türkiye varsa, Merkez Bankası rezervleri neydi hatırlayın, 27,5 milyar dolardı. Şimdi 115 milyar dolara ulaştık. IMF'ye borcumuz neydi hatırlayın 23,5 milyar dolar. Şimdi burada bir şey söyleyeceğim, Davos'tayız 'Bebecan' o zaman benim bakanım. IMF'nin başkanı ile konuşuyoruz. IMF'nin başkanı diyor ki, siyaseten bizi idare edeceklermiş. Dedim ki, siz alacağınızı tahsil ediyor musunuz? Ediyorsunuz ama Türkiye'nin başbakanı benim sen değilsin. Türkiye'nin siyasetine ben yön veririm ben. Tabi bebecan kızardı bozardı. Böyle şeylere alışık değiller. 2013'te ne yaptık? 2013'te IMF'yi bir daha Türkiye'ye uğramamak üzere gönderdik.

"14 MAYIS’TA DA SANDIKTAN ÖNCE İŞİ BİTİRECEĞİZ"

Yurt dışında çok ciddi sayıda Kayserili kardeşlerim var. Sandıklar kapanmadan mutlaka onlara ulaşmalıyız. Cumhurbaşkanlığında şahsımıza, milletvekilliğinde Cumhur İttifakı'na desteklerini talep edeceğiz. Bu meseleyi hallettikten sonra 14 Mayıs'a kadar Kayseri'de çalışacağız. Buraya gelemeyen eşimizin, dostumuzun veya komşumuzun kapısını çalacağız. Benim selamımı söyleyecek, kırgınlık, kızgınlık, küskünlük varsa gönlünü alacak Türkiye Yüzyılı için oyuna talip olduğumuzu söyleyeceğiz. 2002'den beri nasıl sandıktan önce işi bitirdiysek 14 Mayıs'ta da aynısını yapacağız. Ben size inanıyorum. Bu PKK'ya, HDP bu dağdakilere gereken cevabı 14 Mayıs'ta veriyor muyuz? 14 Mayıs demokrasi şölenimiz şimdiden hayırlı olsun.

"AİLE VE GENÇLİK BANKASI KURACAĞIZ"

Karadeniz doğalgazını milletimizin evine getirdik. Bir sene boyunca da 25 metreküp doğalgazı ücretsiz kullanacak. Etrafımızda doğalgaz ve petrol fışkırırken biz bundan mahrum kaldık. 100 milyarlarca doları yabancı ülkelere fatura olarak ödedik. Artık bu para milletimizin cebinde kalacak. Bu parayla Aile ve Gençlik Bankası kuracağız. Belli bir geliri rezerv edeceğiz. Sapkın akımlar karşısında aile kurumunu güçlendireceğiz. Kadınlarımızı emekli ederek kendi gelirlerine kavuşturacağız. Gençlerimizin kendi işini kurmadan evliliğe adımlarda hibe ve kredilerle yanında olacağız. Gabar'dan da müjdeli haber aldık. 100 bin varil üretim kapasiteli petrol rezervi bulduk. Karadeniz'deki doğalgazımızın kalitesi çok iyi. Gabar'daki petrolümüz de üzüm pekmezi kıvamında.

"KÜÇÜK ESNAFIN PRİM ÖDEMESİNİ 7200 GÜNE İNECEK"

Buradan kuaför, manav, bakkal, tesisatçı, pazarcı gibi küçük esnaflarımıza da bir müjde vermek istiyorum. Küçük esnaflarımızın prim ödeme gün sayısını SGK'lılarla eşitleyerek 7 bin 200 güne indiriyoruz. Yeni dönemde yapacağımız ilk işlerden biri olacak bu çalışmadan inşallah 1 milyon küçük esnafımız faydalanacak. Tüm esnaf kardeşlerimize hayırlı olsun diyorum. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yapmıyoruz. Bizim ülkemize kazandıracak daha çok eserimiz, milletimize verecek daha çok müjdemiz var. 

"LGBT SEMTİMİZE UĞRAYAMAZ"

Gazi Mustafa Kemal'in partisini marjinal örgütlerin, mezhep fanatiklerinin, LGBT savunucularının, millete inancına orta çağ karanlığı diyenlerin edepsizlerin, manda ve himaye heveslilerinin yuvası haline dönüştürdü. CHP, LGBT'cidir. İyi Parti LGBT'cidir. HDP, LGBT'cidir. Diğerlerinden aykırı bir şey duydunuz mu? Onlar da LGBT'ci. Ama LGBT, AK Parti'nin semtine uğrayamaz. MHP'nin semtine uğrayamaz. Cumhur İttifakı'ın semtine uğrayamaz." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Millet İttifakı'nın İstanbul mitingi | Kemal Kılıçdaroğlu: Değişime hazır mısınız?

SONRAKİ HABER

Denizlerden bugüne antiemperyalist mücadele | Mustafa Yalçıner ve Aydın Çubukçu anlatıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa