07 Mayıs 2023 19:46

Ekrem İmamoğlu’na provokasyona tepkiler: Sorumlu sürekli tehdit eden iktidar

Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da provokasyona uğramasına tepkiler geldi. Yapılan açıklamalarda iktidarın tehdit dilinin provokasyona kapı açtığı vurgulandı.

Fotoğraf: Muhammet Mutaf/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da katıldığı mitingte provokasyona uğramasına tepkiler geldi.

İnsan Hakları Derneği tarafından yapılan açıklamada "Ekrem İmamoğlu’na yönelik Erzurum’daki mitingindeki saldırıyı kınıyor, yaralılara geçmiş olsun diyoruz. Fail ve sorumlular hakkında etkili, kapsamlı, hızlı bir soruşturma yürütülmelidir. Şiddet adil seçim sürecine zarar veriyor" denildi.

Dilek Kaya İmamoğlu, sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Kaya İmamoğlu, "Adil ve huzurlu bir gelecek için birliği büyüten bu ülke umudunu asla kaybetmeyecek. Demokrasi kazanacak, adalet kazanacak, sevgi ve kardeşlik kazanacak!" mesajını paylaştı.

 

 

Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Ercüment Akdeniz twitter’dan yaptığı açıklamada “Erzurum’da Ekrem İmamoğlu’na ve mitinge yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu planlı bir provokasyondur. Siyasal sorumluluk muhalefete mermi dahil her türlü tehdidi yapan Cumhur İttifakı’na aittir. Tek adam düzeni mutlaka sona ermeli.” dedi.

 

 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş gösterdiği tepkide, "Ekrem İmamoğlu’nun maruz kaldığı saldırı, iktidarın kirli dilinin ürünüdür. Profesyonel şekilde organize edildiği aleni olan bu hadise Erzurum'a, Erzurum’lulara maledilemez, halkın duruşunu yansıtmaz. Ancak tehlikeli olan şu ki, kaybedeceğini gören iktidar halka korku salmayı marifet biliyor. Haftaya bugün halkımız gereken cevabı verecektir" ifadelerini kullandı.

 

 

Yeşil Sol Parti İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı İskender Bayhan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Bayhan, "Erzurum'da Ekrem İmamoğlu ve yurttaşlara yönelik saldırıyı kınıyoruz. Bu provokasyonun sorumlusu, her konuşmalarında tehditler savuran tek adam ve onun küçük ortaklarıdır. Bu memleketi sizin karanlığınıza teslim etmeyeceğiz" dedi.

 

 

Türkiye İşçi Partisinden de provokasyona tepki geldi. Partinin açıklamasında “İktidar kontrolündeki bir grup tarafından yapıldığı ve kolluk kuvvetlerinin engel olmadığı anlaşılan bu saldırı Saray'ın kaybedeceği seçimleri sabote etme girişimlerinden biridir. Ekrem İmamoğlu'na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, 14 Mayıs'ta tüm demokratik kamuoyunu koltuk uğruna ateşle oynayan tek adam rejimine son vermek için Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu'na destek vermek üzere yan yana gelmeye davet ediyoruz.” denildi.

Tutuklu siyasetçi Selahattin Demirtaş da yaptığı paylaşımda "Erdoğan ve Bahçeli; kin, nefret, yalan, hakaret ve kışkırtmayla ülkeyi barut fıçısına çevirdi. Siz lütfen sakin olun, öfkenizi sandığa saklayın. Oyunuzu değişim için kullanın ve ilk turda bitirin bu işi" dedi.

 

 

MİLLET İTTİFAKINDAN TEPKİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

 

 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan

 

 

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da Twitter’dan bir açıklama yaptı. Karamollaoğlu “Uğradıkları çirkin saldırı nedeniyle Sn. Ekrem İmamoğlu’na ve değerli Erzurumlu vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu provokasyonu gerçekleştirenleri ve seyirci kalan idarecileri kınıyorum! Bizler sabırla, sakin ve kararlı bir şekilde yolumuza devam edeceğiz!” dedi.

 

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, yaşanan saldırı olayı ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Ülkeyi getirdiğiniz hale bakın! Kardeşi kardeşe düşman ettiniz. Erzurum’da Sn. Ekrem İmamoğlu ve miting alanındaki kardeşlerimize yönelik saldırının faili de, azmettiricisi de bu kirli iktidardır. Herkes müsterih olsun bu yaşananlar tarihin utanç sayfalarında yer alacak, 14 Mayıs’ta ülkemiz huzura kavuşacak."

 

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal

 

Memleket Partisi Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

İNCE'DEN TEPKİ

İnce "Erzurum'da Sayın Ekrem İmamoğlu'na yönelik gerçekleştirilen provakatif saldırıyı kınıyorum. Savaşa değil seçime giriyoruz. Bu tür provokasyonlara asla boyun eğmeyeceğiz!" dedi.

 

 

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yeşil Sol Partiden Batman'da kitlesel miting: Sonu muhteşem olacak

SONRAKİ HABER

Erzurum'da saldırıya uğrayan İmamoğlu: Kötülüğe son vereceğiz, iyilik kazanacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa