07 Mayıs 2023 21:33
Son Güncellenme Tarihi: 08 Mayıs 2023 00:13

Süleyman Soylu, saldırıya uğrayan İmamoğlu'na "yalancı, sahtekar" dedi!

İstifa etmeden AKP'den milletvekili adayı gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Erzurum'da saldırıya uğrayan Ekrem İmamoğlu'na önce "provokatör" ardından "sahtekar, yalancı" dedi.

Fotoğraf: İslam Yakut/AA

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum mitinginde provokasyon yaşandı. Mitingi sabote etmek için alana gelen bir grup, taş atarak konuşmayı böldü. İmamoğlu mitingi erken bitirerek seçim otobüsüyle alandan ayrıldı. Provokasyona uzun süre seyirci kalan polis, seçim otobüsünü takip etmeyi sürdürenlere TOMA ile müdahale etti. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı, seçim otobüsünda hasar oluştu.

Yaşanan provokasyona tepki yağarken, istifa etmeden AKP'den milletvekili adayı gösterilen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu skandal bir açıklama yaptı. Soylu, İmamoğlu'na "Provokatör"  dedi. Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri sarf etti: "Erzurum halkına provokatör diyen Ekrem İmamoğlu’nun kendisi provokatördür. Bu provokasyonu adım adım nasıl hazırladığını biraz sonra katılacağım Ülke TV canlı yayınında tek tek açıklayacağım." 

İÇİŞLERİ BAKANI, İMAMOĞLU'NA "SAHTEKAR" DEDİ

Akşam saatlerinde Ülke TV canlı yayınına katılan Süleyman Soylu, Erzurum'daki provokasyonla ilgili konuştu. Soylu, "Ekrem İmamoğlu hem yalancıdır hem sahtekardır. Bir yerde olay çıkarmak istiyorlar" ifadelerini kullandı.

"Koruma verdik, tedbir almış bin polis görevlendirdik" diyen Soylu, "Tam bir Sülün Osman. Toplum nezdinde itibarını kaybetti. Ağzının ayarı yok. Allah Türkiye'den bu adamı kurtarsın" şeklinde ifadeler kullandı.

Soylu saldırılarda bir kişinin yaralandığını savunarak "Bu şehirlerde kendi değerleri üzerinden bir provokatiflik yapmaya kalkarsanız Allah korusun. Arkadaşlar bence çok başarılı bir şekilde yönetmişler. Bir kişinin kafasının kanaması dışında başka bir olay yok." dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Stone attack at opposition rally in Turkey: Some injured

SONRAKİ HABER

Yeşil Sol Parti Bursa mitingi: Birlikte kazanacağız, emekçilerle kazanacağız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa