09 Mayıs 2023 15:29

ODTÜ öğrencileri: Bu şenliği bu bahar yapacağız

ODTÜ'de öğrenciler 35. Bahar Şenliğinin Rektörlük tarafından yasaklanması üzerine yeniden Rektörlük önünde buluştu. Öğrenciler; “Rektörlük ne derse desin biz bu şenliği bu bahar yapacağız" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

ODTÜ'de öğrenciler 35. Bahar Şenliğinin Rektörlük tarafından yasaklanması üzerine yeniden Rektörlük önünde buluştu. Yapılan açıklamada, "Biz, bu okulun ve bu ülkenin asıl sahipleri, yarattıkları karanlığa karşı umudu büyütmeye devam edeceğiz. Rektörlük ne derse desin biz bu şenliği bu bahar yapacağız" dedi.

Yapılan açıklamada, Rektörlüğün hiçbir bilgi verilmeden, öğrencilerin iradesini hiçe sayarak 35. Uluslararası Bahar Şenliği’nin yasaklandığı duyurulduğu ifade edildi. Bir hafta önce görüşme talebinde bulunulduğu belirtilen açıklamada, "Hep beraber Rektörlük önünde buluştuk, buna rağmen talebimizi yanıtsız bırakan rektörlük attığı e-posta ile şenliğin güz döneminde yapılacağını açıkladı" denildi.

“BİR ARAYA GELMEMİZDEN KORKUYORLAR”

Şenliğin, depremin yaralarını sardığı bir süreç olarak kutlanacağı belirtilen açıklamada, "En çok depremzede arkadaşlarımızla dayanışmamızdır. Hepimiz için iyileşmenin ancak bu şekilde mümkün olacağını düşünerek şenlik mücadelemizden vazgeçmedik. Bu süreçte yaşananların daha önceki pek çok olay gibi siyasi iktidarın gönlünü hoş tutmak niyeti taşıdığını, yaşanan felaketinse sadece bahane olarak kullanıldığını biliyoruz. Seçim dönemine giderken üniversitelerin kapılarını bize kapatanların, şenliğimizi engellemeye çalışanların en korktuğu şey tam da burada yaptığımızdır: bir araya gelmemizdir, sesimizi yükseltmemizdir… İki gün önce birden fazla şehirde saldırılar gerçekleşti. Bize hissettirmeye çalıştıkları karanlıktan ibaret değiliz, işte burada korktuklarını yapıyoruz ve o karanlığın karşısında hep beraber duruyoruz" denildi.

“BİZİM İLKBAHARIMIZ ONLARIN SON BAHARI OLACAK”

Rektörlüğün sırtını dayadığı siyasi iktidarın doğrultusunda öğrencilieri kısıtlamaya çalıştığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Biz, bu okulun ve bu ülkenin asıl sahipleri, yarattıkları karanlığa karşı umudu büyütmeye devam edeceğiz. Onlar yapmıyorsa arkadaşlar, şenliğimizi biz yapacağız. Bugün rektörlük önündeki dördüncü buluşmamız. Fakat bugün başka bir iddiayla buradayız, rektörlük ne derse desin biz bu şenliği bu bahar yapacağız. Topluluklarımız, etkinliklerimiz, şarkılarımızla saat 19.00’a kadar burada olacak, daha sonra Radyo Topluluğu sahne alacak. Son olarak tekrar etmek istiyoruz: Bizim ilkbaharımız onların son baharı olacak! ODTÜ şenlik ruhunu yaşatacak." (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Aşk, Mark ve Ölüm: “Gastarbeiter” yolculuğu

SONRAKİ HABER

Süleyman Soylu, kayyumlarla "Turizm arttı" diyerek övündü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa