09 Mayıs 2023 15:48

Akşener'den Erdoğan'a: Fındığı Ferraro'ya peşkeş çektin, neren milli?

Giresun mitinginde konuşan Meral Akşener, Erdoğan'a seslendi, "Fındığı Ferraro'ya peşkeş çektin. Bir de 'Milliyim' diyorsun. Hadi oradan be, neren milli" dedi.

Ekran görüntüsü Meral Akşener'in Twitter hesabından paylaşılan canlı yayından alınmıştır.

Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Giresun'da düzenlenen seçim mitinginde konuştu.

Akşener, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'daki mitinginde yer alan ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nu "Karı gibi mutfaktan çıkmayan değil, arı gibi çalışan lider istiyoruz" ifdeleriyle hedef alan pankarta sert tepki gösterdi. "Böyle pis bir dille hiç seçime gitmedik. Ayıptır, günahtır, ayıptır. Sizi de bir ana doğurdu. Bu ahlaksızlıktır. Bir Allah'ın kulu da o pankartı indirmedi" diyen Akşener, "Neymiş, adımız 'karı'ymış. Keşke birer 'karı' olabilseniz. Kafayı yedi bunlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın açıkladığı fındık taban fiyatını eleştiren Akşener, "Fındığı Ferraro'ya peşkeş çektin. Fındık üreticisini yabancıların, uluslararası şirketlerin eline teslim etin. Bir de çıkıyorsun 'Yerli ve milli benim, burayı şereflendiren işgalci' diyorsun. Hadi oradan be, nereniz yerli, nereniz milli! Giresun'dan gençler Meksika'ya gidiyorlar. Orada toplama kampındalar. Ayıptır" diye konuştu.

Devlet Bahçeli'nin sözlerine de tepki gösteren Akşener, "Cumhur İttifakının küçük ortağı da dedi ki 'Bedenlerine mermi girecek'. Demek ki Sinan Ateş böyle katledildi. Recep Bey, azmettireni yakalamadınız. Bu başlı başına bir tehdittir. Ama şart olsun Sinan'ı katledenlerin yakasına yapışılacak ve gereken hesap sorulacaktır" dedi.

AK Partili ve MHP'li seçmenlere seslenen Akşener, "13. Cumhurbaşkanı olarak Sayın Kılıçdaroğlu'na oy istiyorum. Bu sistemi götüremeyiz. 5'li çete devri sona erecek. Asıl dertler bunlar ama kitapsız, Allahsız, dinsiz, imansız diyorlar. Ben 7 yaşından beri namaz kılıyorum. Benim böyle bir şeyi başkasına demem, şirktir şirk" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Gebze’den bir işçi: Aman Haşmetlere dikkat!

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu bürokratlara seslendi: Bir yolsuzluk dosyasının altına imza atmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa