09 Mayıs 2023 17:18

Özlem Zengin'den AKP'lilere 6284 çağrısı: Aramızda konuştuğumuz şeyi daha sesli dile getirin

6284 hakkında birkaç kişi dışında partisindeki herkesin kendisiyle aynı düşündüğünü söyleyen AKP'li Özlem Zengin, "Arzum, arkadaşlarımın aramızda konuştuğumuz şeyi daha sesli dile getirmeleri" dedi.

Ekran görüntüsü, TV100 yayınından alınmıştır.

Paylaş

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, 6284 Sayılı Kanun'a dair partisindeki nedeneyse herkesin kendisi ile aynı şekilde düşündüğünü öne sürdü. Zengin, “Arzu ettiğim şey, arkadaşlarımın kendi aramızda konuştuğumuz şeyi daha sesli dile getirmeleri. Sadece kadınların değil erkeklerin de bunu söylemesi" diye konuştu.

Özlem Zengin, AKP listesinden İstanbul 3. Bölge 2. sıradan aday gösterildi. 6284 Sayılı Kanun'un kaldırılmasını isteyen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu da AKP listesinden İstanbul 3. Bölge 4. sıradan aday oldu.

TV100’de Ece Üner’in sorularını yanıtlayan AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, HÜDA Zekeriya Yapıcıoğlu ile aynı bölgeden aday olması üzerine sorulan soruya verdiği yanıtta şunları söyledi:

"Ben siyasette çok alışık olman şekilde çok açık ve net konuşan birisiyim. AK Parti belli. Bahsettiğiniz Beyefendi HÜDA PAR'ın Genel Başkanı. Biz seçimlere beraber girdiğimizde kendisi tırnak içinde söylersek AK Parti milletvekili olmuyor zaten. Evet aynı listeden giriyoruz ama  kendisi başka bir partinin Genel Başkanı. Böyle bir unvanı da var. Biz kendi kimliğimizle giriyoruz, onlar da kendi kimlikleriyle giriyorlar. Biz kendi durduğumuz yerde durmaya devam ediyoruz."

"ARAMIZDA KONUŞTUĞUMUZ ŞEYİ DAHA SESLİ DİLE GETİRSİNLER"

Zengin, 6284 hakkında da şunları dile getirdi:

"6284 ile ilgili de böyle. Yapılan o müthiş aleyhte kampanyada da, kendi partim içerisinde de çok az arkadaşım dışında tamamı zaten benim gibi düşünüyor. Kadın vekillerimiz de öyle erkek vekillerimiz de öyle. Uygulamayla alakalı sorunları, bunları zaten ortadan kaldırabiliriz. Ayrıca da sürekli bu konular üzerinden artık bir kuyuya düşüyormuş gibi hissediyorum kendimi."

Üner'in "O dönem 'Çok yalnız hissediyorum kendimi' demiştiniz. Çoğu sizin gibi düşünüyorsa nasıl yalnız kalmış olabilirsiniz" sorusuna ise Zengin şu yanıtı verdi:

"Benim aslında seslenişim, 'Lütfen dışarıya ses verin'. Evet, o sesler bana geliyor, ben işitiyorum zaten bunu. Diğer taraftan şunu da ifade etmem lazım. Biz bu işi yaparken aile meselesiyle de çatışmıyoruz. Hem aileyi korumak hem de kadına karşı şiddeti önlemek istiyoruz. Bizim yapmamız gereken hem aileyi korumak hem de kadınları, çocukları, yaşlıları ya da erkek şiddete uğruyorsa evde, mağduru korumak. Yani benim aslında arzu ettiğim şey, arkadaşlarımın kendi aramızda konuştuğumuz şeyi daha sesli dile getirmeleri. Sadece kadınların değil erkeklerin de bunu söylemesi. Ama kamuoyunda öyle bir baskı var ki, bu konuya dair kim ne derse desin onu boğmaya çalışan, Twitter odaklı 3-4 bin hesaptan oluşan bir yapı, sürekli insanları boğuyor.”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Sözleşmesi'nin kaldırılmasının ardından kadınların yaşamı için hayati öneme sahip olan 6284 Sayılı Kanun da hedefe konuldu. Yeniden Refah Partisinin Cumhur İttifakına katılmak için sunduğu şartlarda da kanunun kaldırılması yer almıştı. YRP'li Doğan Aydal, katıldığı televizyon programında taleplerine AKP'den "Hiçbir problem yok" şeklinde yanıt verildiğini söylemişti. Bu ifadelerin ardından tepki gösteren kadınlar “Seçim pazarlıklarında kadınların hayatları hedef alınıyor. 6284'ten elinizi çekin” yanıtını vermişti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Derya Yanık, tepkiler üzerine, "Varlığının tartışmaya açılması dahi bizce kabul edilemez" ifadelerini kullanmıştı. AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin de "Bu konu Yeniden Refah Partisinin gündemindedir. Aynı Saadet Partisinin gündeminde olduğu gibi" diye konuşmuştu. Zengin, 6284 Sayılı Yasa'nın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Kırmızı çizgimizdir" ifadelerini kullanmıştı.

AKP'li Binali Yıldırım ise 6284 Sayılı Kanun ile ilgili "Bu konuları hiç konuşmadık" iddiasını öne sürmüştü. Yıldırım ayrıca "Erbakan Hoca'mızın misyonunun devamı olan Yeniden Refah Partisi ile bizim çatışacak, ters düşecek hiçbir konumuz olmaz" yorumu yapmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık ekiplerine çekiçli saldırıda ambulansın camı kırıldı

SONRAKİ HABER

AİHM, Türkiye'nin Af Örgütü'ne kestiği cezaya hak ihlali kararı verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa