10 Mayıs 2023 14:05

Rize'de konuşan Ekrem İmamoğlu: Umut mu kazanır, korku mu?

Ekrem İmamoğlu, Rize'de düzenlenen seçim mitinginde konuştu, "Size soruyorum, umut mu kazanır korku mu? Güler yüz mü kazanır asık surat mı? Güler yüz kazanıyor" dedi.

Fotoğraf: @ekrem_imamoglu/Twitter

Paylaş

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, seçime 4 günden az bir süre kala Rize'de düzenlenen mitingde konuştu.

Kendisini dinlemeye gelenlerin talebi üzerine ceketini çıkarıp kollarını sıvayan İmamoğlu, oy vermeyenlerin de kalbini kazanacağını dile getirdi.

İmamoğlu, "Tarafları size anlatayım. Şıp diye anlayacaksınız. Taraflardan birisi diyor ki biz gelince her şey çok güzel olacak. Umut veriyor. Öteki taraf da diyor ki ben gidince her şey çok kötü olacak. Korku salıyor. Size soruyorum, umut mu kazanır korku mu? Güler yüz mü kazanır asık surat mı? Güler yüz kazanıyor. Milletini seven yüz" ifadelerini kullandı.

"HADDİNİ BİLMEYEN KİBİRLİ BİR AKIL…"

"'Her şey çok olacak' diyerek milleti korkutmaya çalışan akıl haddini bilmeyen kibirli bir akıldır" diyen İmamoğlu, şöyle devam etti:

"Allah bunların gazabından memleketi korusun. Kim giderse gitsin, burada Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Siz derede bir tane kum tanesi olamazsınız bu memlekette. Kimler geldi kimler geçti. Herkes haddini bilecek. Hepimiz gelip geçici değil miyiz, hepimiz fani değil miyiz? Baki olan vatanımız, devletimiz, milletimiz. 'Ben gidersem her şey çok kötü olur' d,ye düşünüyorsan sana güle güle. Evine evine. Haydi git evine. Hanımına eşine çoluğuna çocuğuna hizmet et."

"MİLLETİ KORKTUMAYA ÇALIŞIYORSAN SENİN KANEN SIFIR, BAŞARISIZSIN"

"Ben gidersem ülke batar diye milleti korkutmaya çalışıyorsan senin karnen sıfır sıfır. Başarısızsın. Kendin itiraf ediyorsun. Bu millet korkmaz, kendine güvenir. Onun için 14 Mayıs'ta millet kazanacak millet. Bir kişinin devri bitecek. 15 Mayıs'tan itibaren milletçe birlik bütünlük içinde yolumuza devam edeceğiz."

"ÇAYI ÜRETENİN KEYFİ YERİNE GELECEK"

"Mülakatı çöpe atacağız. Makamlara liyakat ile siz geleceksiniz. ÇAYKUR üreticiyi destekleyecek şekilde etkin hale gelecek. Çayın bereketi artacak. Üreticisi hakkını alacak. Üreten insanların keyfi yerine gelecek. ÇAYKUR'un liyakat ile yönetilmesini sağlayacağız. Yerle bir edildi. Çay 15 lira olacak. Enflasyon karşısında çay üreticisini koruyacağız. Deyin ki 'Ekrem İmamoğlu dedi ki millet iktidarında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini bile ayağa kaldıracaklar, onu bile düzeltecekler' deyin. Üniversiteler sadece binadan ibaret değildir, özgür alanlardır."

"CAMİLERİMİZİ SİYASETE KİMSE ALET EDEMEZ"

"Özellikle bazı coğrafyalarda bunu yayıyorlar. Neymiş, Millet İttifakı gelip Diyaneti kapatacakmış. Allah akıl versin. Benim duam tutar da bir tek bunda tutmadı. Diyaneti kuran Mustafa Kemal Atatürk. Biz Diyaneti niye kapatalım. Ama şunu yapacağız. O Diyanetin başındaki partizan aklı oradan yollayacağız. Camilerimiz kutsallarımız. Allah ile kul arasına kimse giremez. Camilerimizi siyasete kimse alet edemez.

Bakın herkes kendi giyim kuşamıyla burada. Kimse kimsenin giyimine kuşamına karışmayacak. Herkes kendi yaşamının amiridir. Bakın bunlar gelir köylerde insanları aldatmaya çalışırlar. Böyle bir şey yok. Ben bu memleketin insanıyım, buna fırsat vermeyeceğiz. Yalanla, iftirayla insanları birbirine kırdıran aklı bir an önce evine yollayacağız."

"TAŞ ATANLARIN BİR KISMI ORTAYA ÇIKTI, ÇENELERİ KESİLDİ"

"Siyasetin en zor zamanlarına yaklaştık. 14 Mayıs'a az kaldı. Ne yaptılar bunlar? Bir avuç insana, sözüm ona bizi Erzurum'da kışkırttıkları insanlara taşlatmaya kalktılar. O kadar elleri gözleri yüzleri birbirine karıştır ki. Ne yaptıklarını bile bilmiyorlar. Sonra pişman oldular birbirlerine düştüler. Bir de utanmadan dediler ki bunlar kendilerini taşlatıyorlar. Akıl bu kadar gitmiş. Taş atanların bir kısmı ortaya çıktı. Şimdi çeneleri kesildi, daha konuşamıyorlar." (HABER MERKEZİ) 

ÖNCEKİ HABER

Almanya’da demir yolu işçileri yeniden grev dedi

SONRAKİ HABER

Sit alanında kömür galerisi mi açıldı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa