10 Mayıs 2023 19:35

Seçime günler kala SİHA ve Ayasofya'lı kamu spotları

AKP, kamu spotlarını da seçim propagandasına alet etti, seçimlere günler kala SİHA'lı Ayasofya'lı kamu spotları yayımlanmak üzere onay aldı.

RTÜK'ün YouTube kanalında yayımlanan "Cumhurbaşkanlığı (İletişim Başkanlığı)/Kamu Spotu" başlıklı videodan ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Televizyonlarda yayınlanacak yeni kamu spotları, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) internet sitesinde yayınlandı. Seçim arifesinde yayımlanan kamu spotlarında SİHA'lar ve Ayasofya yer alırken bu durum, AKP'nin seçimlerden hemen önce manevi duygulara hitap ederek oy toplamaya çalışması şeklinde yorumlandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Selçuk Bayraktar'ın şirketine ait SİHA'ların yer aldığı kamu spotu Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından "Savunma sanayiindeki millîleşme çalışmalarını daha geniş kesimlere ulaştırmak" ifadeleriyle onaylandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Ayasofya'nın yer aldığı kamu spot da "Ayasofya-i Kebîr Câmii'nin tarihi önemi hakkında kamuoyunun bilinçlendirilmesi" öne sürülerek yayınlanmak üzere onaylandı. Kamu spotları arasında restore edilen Kız Kulesi de yer aldı.

Birgün'den Hüseyim Şimşek'in haberine göre, kamu spotları, 10 Kasım'a kadar yayında olacak. Tepki çeken kamu spotlarında, AKP'nin seçimlerden hemen önce bedavaya reklam filmi oynatarak oy toplamaya çalıştığı ifade edildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu Kütahya'da: Sizler gibi yaşamadıkça bu memleketin sorunu çözülmez

SONRAKİ HABER

Dersim’de Gazeteci Aktan için “serbest bırakılsın!” çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa