12 Mayıs 2023 13:42

Kadın avukata taciz ve ölüm tehdidine uzaklaştırma

Ankara'da avukat Mehtap Taşçı kendisine  sosyal medya üzerinden taciz ve ölüm tehdidi içerikli mesajlar gönderen G.A. hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı.

Kadın avukata taciz ve ölüm tehdidine uzaklaştırma

Fotoğraf: DHA

Ankara'da avukat Mehtap Taşçı (29), avukatlığını üstlenmesini isteyen G.A.'nın teklifini, duygusal yakınlık kurmaya çalıştığı gerekçesiyle reddetti. G.A. bunun üzerine sosyal medya üzerinden taciz ve ölüm tehdidi içerikli mesajlar gönderince Taşçı, şikayette bulunup, uzaklaştırma kararı aldırdı.

Avukat Mehtap Taşçı, icra dosyası nedeniyle avukatlığını üstlenmesini isteyen G.A.'nin teklifini, duygusal yakınlık kurmaya çalıştığı gerekçesiyle kabul etmedi. G.A., bunun üzerine Taşçı'ya sosyal medya hesabı üzerinden taciz ve ölüm tehdidi içerikli mesajlar gönderdi. Taşçı, polise şikayette bulundu. Avukat Taşçı, G.A.'nin, "Beni istememek neymiş görürüsün, senin kafanı keseceğim. Peşine adam taktım, arkanı kolla" şeklindeki tehdit mesajları ile diğer taciz mesajlarını delil olarak sundu. G.A. hakkında uzaklaştırma kararı verildi.

“4 KADINA DAHA AYNI ŞEYİ YAPMIŞ”

Avukat Taşçı, G.A.'nin gün içinde 50-60 kez kendini aradığını, numarasını engellemesine rağmen farklı numaralardan aramaya devam ettiğini ve tehdit mesajları gönderdiğini anlatarak, "En son bana telefon ettiğinde aşık olduğunu, peşime adam taktığını ve onunla beraber olmazsam beni öldüreceğini söyledi. Bu şahsın başka dosyaları var mı diye baktım. 2023 yılına dair benden önce 4 tane daha kadına aynı şeyi yapmış. Bu tarz insanlar için artık caydırıcı bir şeyler yapılması gerekiyor. Koruma tedbiri talep ettim. Ben mağdur oluyorum ve hala bu insan dışarıda elini kolunu sallayarak ölüm tehdidi savuruyor bana. Korkuyorum" dedi.

Olayın ardından psikolojik olarak yıprandığını söyleyen Taşçı, "Telefon numaramı değiştirmek istiyorum, adresimi değiştirmeyi planlıyorum. Peşimde adam olduğunu düşündüğüm için kardeşime, çevreme diyorum ki; 'Dikkatli olun. Benim peşimde adam varmış. Sizin de peşinizde olabilir’ diyorum. Rahat hissedemiyorum kendimi. Dışarıya rahatça çıkamıyorum. Kafasına koyduğu için korkuyorum. İnşallah önlem alınır. Artık çantamda biber gazı taşımaya başladım" diye konuştu.

“YALAN SÖYLÜYOR, ABARTIYOR”

G.A. ise Meltem Taşçı’nın önce kendisiyle görüşmek istediğini, sonra da ertelediğini ileri sürerek, "Benim uyuşturucu kullandığına dair iftira attı. Sinirlendim. Damarıma basınca küfrettim. Mesajlaştık. Söyledikleri yalan. Şu anda uzaklaştırma kararım var. Avukatı da her yerden engelledim zaten. Benimle uğraşıyor. İfadesi de yalan, her şeyi abartıyor" dedi. (DHA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

Yasak çuvala sığmıyor

Yasak çuvala sığmıyor

KAMUAR’ın hesaplamalarına göre son bir yılda meyve fiyatları yüzde 154.5, sebze fiyatları yüzde 116.5, gıda fiyatları ortalama yüzde 70 arttı. Hane halkının bir yıl sonrası için enflasyon beklentisi yüzde 59’u, işçilerinki ise yüzde 62’yi aştı. Emekçiler için bıçak kemikte! Yasak, tutuklama, işten atma tehdidi işçilerin harekete geçmesini durduramıyor.

Has Çuval 37 ülkeye ihracat yapıyor.

İstanbul Sanayi Odası nın ikinci en büyük 500 listesinde.

Has Çuval'ın iki fabrikasında 600 işçi fiili greve katıldı

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
Erdoğan: Dünya bir imtihan yeridir, ekonomik zorluklar gelip geçer.

Evrensel'i Takip Et