12 Mayıs 2023 15:22

TPI’da anlaşma sağlanamazsa işçiler 6 Haziran’da greve çıkacak

Sendika ve işçilerin enflasyon artı 50 puan zam talep ettiği TPI’da, sözleşme süreci tıkandı grev kararı asıldı.

Fotoğraf: Petrol-İş İzmir Şube

Reklam

Eda AKTAŞ
İzmir

Petrol-İş İzmir Şubesinin örgütlü olduğu Menemen Serbest Bölge ve Sasalı’da faaliyet gösteren Amerikalı TPI Composite rüzgar türbini fabrikasında toplu sözleşme süreci tıkanınca grev kararı asıldı.

20 Ocak tarihinde başlayan görüşmelerde sendika ve işçiler enflasyon artı 50 puan zam talep ederken, patron ilk altı ay için yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 15 zam teklif etti. Patronun teklifini düşük bulan işçiler ve sendika görüşmelerin tıkanması sonucu bugün iş yerlerine grev kararını astı. Sendika, talepleri kabul edilmezse 6 Haziran günü greve çıkacaklarını duyurdu.

“TPI İŞÇİSİ KARARLI DURUŞLA TALEPLERİNİ SAVUNMAYA HAZIR”

Konuya ilişkin görüştüğümüz Petrol-İş İzmir Şube Başkanı Cem Turan, “İşveren 6 aylık model üzerine biz zam teklifinde bulundu. İlk altı ay içinde yüzde 50, ikinci altı ay için yüzde 15 zam teklifiyle geldiler. Ancak yaşanan ekonomik kriz ve artan enflasyonu göz önünde bulundurduğumuz zaman bu teklifi kabul etmemiz mümkün değil. İşçilerle yaptığımız görüşmelerde enflasyon artı 50 puan talebi geldi. Biz de talebimizin arkasındayız” dedi.

Arabulucu sürecinin dolmasıyla grev kararını astıklarını ifade eden Turan, “Bizim derdimiz yaşam kalitemizin artması, geçimimizi sağlayabileceğimiz bir ücret. Anlaşma sağlanamazsa 6 Haziran’da greve çıkacağız. TPI işçisi geçtiğimiz yıl ek zam eylemlerinde kararlığını ortaya koymuştu. Yine aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Geçen yıl fiili yaptığımız grevi kazandık. Bu yıl da grevimizin yasal hakkımız olması elimizi güçlendiriyor ve TPI işçisi aynı kararlı duruşla taleplerini savunmaya hazır” diye konuştu.

Reklam