15 Mayıs 2023 14:50

CHP'den ikinci tur açıklaması: Esas seçim şimdi başlıyor

CHP Sözcüsü Faik Öztrak ve CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna dair açıklama yaptı, "Esas seçim şimdi başlıyor" dedi.

Fotoğraf: Güven Yılmaz/AA

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve CHP Sözcüsü Faik Öztrak, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turuna dair açıklamalar yaptı.

Yurt dışı oyların sayımının sürdüğü ATO Congresium önünde konuşan Levent Gök, seçimin ikinci tura kalacağını öngördüklerini belirterek, "Herkesin sorumluluk duygusu içerisinde bu seçimlerin ikinci turuna hazırlanması gerekiyor. Esas seçim şimdi başlıyor" dedi.

Türkiye'nin tarihinde ilk defa ikinci turlu seçim yaşayacağını belirten Gök, "Dün yapılan ve bugün de devam eden sayımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı olarak girdiği seçimde seçilememiştir. Genel Başkanımız da ikinci tura kalmıştır. Esas seçim şimdi başlıyor" ifadelerini kullandı.

ÖZTRAK: BİZ KAZANACAĞIZ, KAZANAN DEMOKRASİ OLACAK

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak da cumhurbaşkanı seçiminin kesin olarak ikinci tura kaldığını belirterek, "Önümüzdeki 15 gün boyunca hakkı, hukuku ve adaleti bu ülkeye getirmek için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen Öztrak, "Dün sandığa gidip oy veren herkese yürekten teşekkür ediyoruz. Katılım oranının yüzde 90'a yaklaşması demokrasimiz adına sevindiricidir" diye konuştu.

Öztrak, sabaha kadar sandıkları bekleyen, ıslak imzalı tutanakları alan sandık kurulu üyelerinin, okul bilişim sorumlularının, müşahitlerin, avukatların ve tüm gönüllülerin çabalarının her türlü takdirin üzerinde olduğunu ifade etti.

Dün akşam sabaha kadar gösterilen büyük fedakarlığın 28 Mayıs'ta da gösterileceğinden emin olduklarını dile getiren Öztrak, "Milletimizin iradesi her şeyin üstündedir. İkinci turda mutlaka ama mutlaka kazanacağız. Millet İttifakı, ipi önde göğüsleyecek. Biz kazanacağız. Kazanan demokrasi olacak, kazanan Türkiye olacak" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Seçim sonuçları ve deprem bölgesi ile ilgili provokatif paylaşımlara soruşturma

SONRAKİ HABER

Kemal Kılıçdaroğlu: Sakın ola ki bir ümitsizliğe kapılmayın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa