17 Mayıs 2023 19:26

SES’in yetkisi yandaş sendikaya hediye edildi

Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yetki üye sayısı çok olan SES’e değil, hukuksuz bir şekilde üye sayısı daha az olan Sağlık-Sen’e verildi. 

Fotoğraf: Kenan Çetin/Evrensel

Reklam

İzmir Buca’daki Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün yetkili sendika tespiti görüşmeleri yapıldı. Yetki tespiti görüşmesinde hastane başhekimliği İl Sağlık Müdürlüğü görüşünü ileri sürerek yetkiyi, üye sayısı çok olan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) yerine üye sayısı az olan yandaş sendika Sağlık-Sen’e verdi. Yetki gasbına tepki gösteren sağlık emekçileri, hastane önünde sloganlarla, alkışlarla hem başhekimliği hem de İl Sağlık Müdürlüğünün haksız ve hukuksuz tavrını protesto etti. 

Protesto eyleminde konuşan SES İzmir Şube Eş Başkanı Erkan Batmaz, 436 üyesi olan SES’in yetkiyi alması gerekirken diğer sendikalardan yasal yollarla istifa eden ve istifalarından vazgeçmeyen 72 üyelerinin üyeliklerinin kabul edilmediğini ifade etti. Yetki toplantısında yetkinin 415 üyesi olan Sağlık-Sen’e verilmesinin haksız ve hukuksuz olduğunu belirten Batmaz, sendikalarının yetkiyi er ya da geç alacağını söyledi.

"KARA LEKEYE İMZA ATILDI"

Bugün yapılan yetki görüşmesinde atılan imzaların bir kara leke olduğuna dikkat çeken Batmaz, "Bu atılan imza biz sağlık emekçilerinin her geçen gün yoksullaştığı, açlık sınırında yaşadığı, iş yükünün her geçen gün arttığı bir süreçte umut olmuş SES’in yetkisini elinden alma cüretini gösterdiler. Yanlış taşa baltayı vurdunuz. Biz SES olarak hiçbir zaman hak mücadelesinden geri durmadık. Bugün yaptığınız hukuksuzluğa hem hukuki anlamda hem de fiili meşru olarak karşı çıkacağız. Pes etmeyeceğiz. O yetki bize gelecek sevgili arkadaşlar” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan sendika avukatı Hasan Hüseyin Evin de yapılan yetki gasbıyla ilgili Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusu ile İhtiyati Tedbir davası açılarak yetkinin SES’e verileceğini ifade ederek, “SES’i burada onurla yetkili sendika yapacağız” dedi.

EYLEMLER DEVAM EDECEK

Sağlık emekçileri yetkinin SES’e verilinceye kadar her gün saat 16.00’da hastane önünde toplanarak alkışlı protesto edeceklerini duyururken, tüm sağlık emekçilerini de eylemlerine katılmaya çağırdı. 

Ayrıca bu akşam saat 21.00’da Twitter’da yetki gasbına karşı #YetkiGaspı etiketiyle eylem başlatacaklarını da duyurdular. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam