Sefine tersanesi işçi mezarlığına dönüştü!
Yalova’nın en büyük tersanesinde bir iş cinayeti daha gerçekleşti. Alınmayan önlemler nedeniyle Kolin’e ait Sefine tersanesinde bir işçi yanarak can verdi.

Arşiv | Fotoğraf: Pixabay
Yalova’nın en büyük tersanesi olan Sefine tersanesinde 5 Mayıs’ta alınmayan önlemlerle çıkan yangında ağır yaralanan işçi yaşam savaşını kaybetti. Sefine tersanesine bağlı AGS taşeorn firmasında çalışan 30 yaşındaki İbrahim Çiftçi adlı işçi, 5 Mayıs günü Sefine tersanesinde yapım aşamasında oldukları geminin güverte tüneline girerek çalışırken, tünelin yoğun bir duman alması sonrası çıkan yangında kendi imkanlarıyla güverteye çıktı. Vücudunda 4. derece yanıklar olan işçi, yoğun bakıma kaldırılırken bugün yaşam savaşını kaybetti.
DAHA ÖNCE DE ÖLEN İŞÇİYE KEMER BAĞLAMAYA ÇALIŞMIŞLARDI
2005 yılından bu yana faaliyette olan Sefine Tersanesi, iş kazalarının en çok gerçekleştiği tersanenin başında geliyor. Daha önce de, inşaat sırasında yüksekten düşen 19 yaşındaki Yasin Demirdağ hayatını kaybetmiş, iş cinayetinin ardından bir iş güvenliği personeli hayatını kaybeden işçiye emniyet kemeri takmaya çalışmıştı.
Çok ortaklı bir yapıya sahip Sefine Tersanesinin kurucusu ise iktidara yakınlığı ile bilinen Kolin İnşaat. Limter-İş’e göreyse Sefine Tersanesi’nde 200’e yakın taşeron firma çalışıyor.
2005 yılında Koloğlu Holding bünyesinde kurulan ve taşeron personeli dahil toplam dört binden fazla çalışanı bulunan Sefine Denizcilik Tersanecilik Tur. San. ve Tic. A.Ş., Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 2016’daki istatistiklerine göre en hızlı büyüyen 40. şirket olmuştu. 2012-15 yılları arasında gelirleri yüzde 300 artan şirket, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın en büyük ikinci gemisi olacak Denizde İkmal Muharebe Destek Gemisi’nin (DİMDEG) yapımını da sürdürüyor. (İstanbul/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et