18 Mayıs 2023 17:49
/
Güncelleme: 22:58

Saruhan Oluç: İkinci turda da kararlılıkla sandığa gidelim

Yeşil Sol Partiden milletvekili seçilen Saruhan Oluç, "İkinci turda da aynı kararlılıkla, enerjimizi arttırarak, sandıklara gidilmesini sağlayarak iyi bir sonucu elde etmemiz gerekiyor" dedi.

Saruhan Oluç: İkinci turda da kararlılıkla sandığa gidelim

Saruhan Oluç | Fotoğraf: MA

AKP’nin devlet gücü ve manipülasyonlara rağmen ilk turda istediği sonucu alamadığını belirten Yeşil Sol Parti Milletvekili Saruhan Oluç, ikinci turda değişimin mümkün olduğunu söyledi.

AKP iktidarı, 14 Mayıs’a giderken seçim kampanyasını da Kürt karşıtlığı üzerine yürüttü. Kürtleri ve muhalefeti hedef alan söylemleri seçim sloganı haline getiren AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs seçimleri için “Demokrasi şöleni” açıklaması yaptı.

Yeşil Sol Partiden Antalya milletvekili seçilen Saruhan Oluç, seçimlerin eşit ve adil koşullarda gerçekleşmediğini belirterek “Demokrasi şöleni” tarifine karşı çıktı. Seçimlere gidilen süreçte iktidarın baskı ve zor aygıtına dayalı politikalarına değinen Oluç, tüm bunlara rağmen seçmenin sesini ve sözünü sandığa taşıdığını kaydetti.

Seçimlerin ikinci tura kalmasıyla sürecin devam devam ettiğini söyleyen Oluç, temel gündemlerinin 28 Mayıs seçimleri olduğunu ifade etti.

Seçimlerin ilk turunda “tek adam” yönetiminin devamını sağlayacak bir sonucun çıkmasını engellediklerini vurgulayan Oluç, “Faşizmin kurumsallaşmasına fren yapılmasını sağladık. Meclisin üçüncü partisi olmamız elbette önemli ama sadece bununla yetinemeyiz. Daha iyisi olması gerekiyordu. Ama cumhurbaşkanlığı seçiminde bir fren yapmasını sağladık. Az bir zaman kaldı. Bu zaman zarfında iyi bir hazırlık yapılırsa, ikinci turda sağlam bir sonuç elde edilirse, tek adam yönetiminin değişmesi, demokratik bir değişimin yaşanması için bir adım atılmış olur. Bunu önemsiyoruz. İkinci turda da aynı kararlılıkla, enerjimizi arttırarak, sandıklara gidilmesini sağlayarak, iyi bir sonucu elde etmemiz gerekiyor. Onun için mücadele edeceğiz. Bu önemli bir dönem. Bir hesaplaşmayı tamamlamak açısından 28 Mayıs’taki sonucun istediğimiz yönde alınması gerekiyor” diye konuştu. (MA)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

101 milyarlık gasp

101 milyarlık gasp

Enflasyonla mücadele adı altında uygulanan Erdoğan-Şimşek programı, enflasyonu düşürmüyor ama ücret ve maaşları acımasızca ezmeye devam ediyor. DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı. “Enflasyonun nedeni ücret zamları” yalanının foyası da açığa çıktı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
DİSK-AR’ın araştırmasına göre sadece iki aylık enflasyon nedeniyle işçilerin, memurların ve emeklilerin cebinden en az 101 milyar lira çalındı.

Evrensel'i Takip Et