22 Mayıs 2023 09:17

Bakan Çavuşoğlu’ndan “mülteci” açıklaması: İşgücüne ihtiyaç var

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriyeli mültecilerle ilgili, “Tamamını yüzde yüz göndereceğiz dersek bu doğru olmaz, şu anda iş gücüne ihtiyaç var” dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriyeli mültecilerle ilgili, “Tamamını yüzde yüz göndereceğiz dersek bu doğru olmaz. Benim babamın koyunları var mesela çoban bulamıyorum diye söyleniyor. Şu anda iş gücüne ihtiyaç var” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün akşam Habertürk TV'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Mültecilerin güvenli bir şekilde dönmesi, altyapının hazırlanması için bir yol haritası üzerinde çalışılacağını aktaran Çavuşoğlu, “Dönecekler biz kararlıyız, döndüreceğiz ama bunu insanın onuruna yakışır bir şekilde yapmamız lazım” diye konuştu.

Çavuşoğlu, “Tamamını yüzde 100 göndereceğiz dersek doğru olmaz. Şu anda Türkiye'de tarım sektörü, sanayide, hallerde istihdama ihtiyaç var. Benim babamın koyunları var mesela çoban bulamıyorum diye söyleniyor. Şu anda iş gücüne ihtiyaç var. Dönmesi gereken çok sayıda Suriyeli var. Onları güvenli şekilde göndereceğiz. Çok daha fazla Suriyeli'yi Suriye'ye göndereceğiz. Yol haritası da bunu kapsıyor” dedi.

Çavuşoğlu, "Afganistan’dan, Pakistan'dan, Afrika'dan ve başka yerlerden kaçak şekilde Türkiye'ye gelen çok sayıda göçmenin de ülkelerine geri gönderildiğini" söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dolar, 20 lira seviyesini aştı

SONRAKİ HABER

İsrail güçleri, Nablus'ta düzenlediği baskında 3 Filistinliyi öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa