24 Mayıs 2023 13:48

Irak ordusu, Mahmur Kampı’nın etrafına hendek kazıyor

Irak ordusu Mahmur Kampı etrafına hendek kazmaya başladı. Kamptan bir heyet BM ve Iraklı yetkililerle görüşerek ablukanın kaldırılmasını istedi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Irak ordusu, abluka altına aldığı Mahmur Kampı etrafına hendek kazmaya başladı.

Mahmur Kaymakamı Rizgar Muhammed, Rûdaw haber ajansına yaptığı açıklamada, Irak ordusunun sabah saatlerinden itibaren kazıya başladığı söyleyerek “Bu kararın Mahmur Kaymakamlığı ile hiçbir şekilde ilgisi yok” dedi.

1990’lı yıllarda çoğunluğu Şırnak ve Hakkari’den göç eden Kürtlerin 1998’de kurduğu Mahmur Kampı'nda yaklaşık 10 bin kişi yaşıyor.

Irak İçişleri ve Savunma bakanlıklarından bir heyet, 20 Mayıs’ta Mahmur Kampına giderek “Kampın etrafının tel örgülerle kapatılması, güvenliğin ordu ile polis tarafından sağlanması, kamp giriş çıkışının tek güzergahtan olması ve yolların beton bariyerle kapatılması ve yerel polisin kampa geri dönmesini" talep etmişlerdi.

Kamp sakinlerinin bu durumu kabul etmediğini ve kampın önünde gösteri düzenlendiği basına yansımıştı.

Mezopotamya Ajansının (MA) haberine göre kamptan bir heyet, Iraklı yetkililer ve Birleşmiş Milletler (BM) temsilcileriyle bir araya gelerek taleplerini iletti.

MA’ya konuşan Mahmur Demokratik Halk Meclisi Eş Başkanı Yusif Kara, Irak devletinin hendek kazmakta ısrarlı olduğunu belirterek, “Buna karşı direnişimiz de görüşmelerimiz de devam edecek” dedi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

“Kayıplar bulunsun, Cumartesi Annelerine yönelik yasak son bulsun”

SONRAKİ HABER

CHP’li Ayhan Barut : Buğday üreticisi biçer parasını bile ödeyemiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa