25 Mayıs 2023 16:30

Özgür Gündem nöbetçi genel yayın yönetmenliği davasında 2,5 dakikalık duruşma

Özgür Gündem için düzenlenen nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katılan Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in yargılandıkları davanın duruşması iki buçuk dakika sürdü.

(Soldan sağa) Ahmet Nesin, Şebnem Korur Fincancı ve Erol Önderoğlu | Fotoğraf: MA

Paylaş

KHK ile kapatılan Özgür Gündem gazetesi için düzenlenen nöbetçi genel yayın yönetmenliği kampanyasına katıldıkları için yargılanan Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, Erol Önderoğlu ve Ahmet Nesin’in duruşması iki buçuk dakika sürdü. 

Fincancı, Önderoğlu ve Nesin’in daha önce beraat ettikleri ancak bozma kararı sonrası yeniden yargılandıkları davanın duruşması İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Bozma kararı sonrası yedinci celsesi görülen davaya Erol Önderoğlu katılırken, Şebnem Korur Fincancı ve Ahmet Nesin katılmadı. Duruşmayı Fransa’nın İstanbul Başkonsolosu Oliver Gauvin ve Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Avukatı Ülkü Şahin takip etti.

09.40’ta başlaması gereken duruşma 10.20’de başladı ve sadece iki buçuk dakika sürdü. Mahkeme, Ahmet Nesin için yurt dışına yazılan talimatın cevabının beklenmesine karar verdi. Erol Önderoğlu’nun talimat yazısına cevap gelene kadar duruşmalara katılma zorunluluğu olmadığına hükmedildi.

Bir sonraki duruşma 12 Ekim’de saat 09.40’ta görülecek. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset Bilimci Doç. Dr. Balaban: Düşük ücret-geniş istihdam oy kayıplarını frenledi

SONRAKİ HABER

CHP’liler Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa