25 Mayıs 2023 16:38

CHP’liler Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün hakkında suç duyurusunda bulundu

CHP Derince İlçe Örgütü, Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün’ün usulsüzlük yaptığı iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Derince İlçe Başkanlığı Kocaeli Adliyesi önünde bir araya gelerek Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün hakkında "görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

CHP Derince Meclis üyesi Erhan Akpınar suç duyurusu öncesi yaptığı açıklamada Derince Belediyesi Başkanı Zeki Aygün’ün Derince Yenikent Mahallesi’nde bulunan, Yenikent Halı Sahası, Yenikent Halı Sahası yanında bulunan kafe, Bahattin Çelik Halı Sahası ve 1071 Kültür Merkezi içerisinde bulunan dükkanın Derince Belediyesi tarafından usul ve yasaya aykırı bir şekilde gerekli izinler alınmadan işletildiğini ve kazanılan paraların belediye kasasına aktarılmadığını ayrıca giderlerin belediye bütçesinden karşılandığını belirtti.

Suç duyurusu öncesi adliye binası önünde basın açıklaması yapan CHP Derince Belediye Meclis üyesi Erhan Akpınar, "Tarım arazilerini imara açan, belediyeye ait olan teknik alt yapı alanlarını sanayi arsası alıp müteahhitte peşkeş çeken Derince Belediyesi’nin usulsüzlüklerini daha önce mahkemeye taşımıştık. Son olarak halı sahaları, kafeteryaları, belediyenin personeli tarafından işlettirilip ama buradan kazanılan hiçbir kuruşu bile belediyenin kasasına sokmadan başka bir yerlere harcayan bu paraların nerelere gittiği belli olmayan, son denetim raporunda bunları tespit edip sorduk. Bize 1 ay içerisinde yazılı olarak bilgi vereceğini söylemişti ama bugüne kadar bize herhangi bir bilgi gelmedi. Bizi son meclis toplantısında da sorduğumuzda bunları başka yere yönlendirdiğini söyledi. Bunların tespit edilmesi bunları yapanlarla ilgili gerekli işlemlerin yapılması için de suç duyurusunda bulunduk. Bu memleket sahipsiz değil, adaletin olduğunu biliyoruz bütün bu haksızlık yapanlardan da hesap soracağız. Bizim bütün vatandaşlarımızı 28 Mayıs pazar günü sandığa çağırıyoruz bu hukuksuzluklara son vermek için” şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından CHP’liler savcılığa suç duyurusunda bulundu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Özgür Gündem nöbetçi genel yayın yönetmenliği davasında 2,5 dakikalık duruşma

SONRAKİ HABER

Markette kız çocuğuna tacizde bulunan şüpheli tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa